Билкова медицина за безопасно унищожаване на гъбички

Състоянието на човешката кожа разказва много за нашето здраве и навици. Кожата има много функции, включително защита от вредните патогени, регулиране температурата на тялото, усещания и синтез на витамини В и D. Без кожата ние не можем да съществуваме, а най-добрите начини за да поддържаме я поддържаме здрава е като пием много вода, упражняваме се редовно и се храним здравословно. Ако обаче кожата ни не е в добро състояние и в комбинация със слаба имунна система се получават инфекции, както по кожата, така и по ноктите, като отговорни за тези проблеми са гъбички наречени дерматофити. Около 6-8% от възрастното население е засегнато от тези проблеми.

Trichophyton rubrum и Tricophyton interdigitale са най-честите причинители на възпаления, а в по-малка степен хората биват засягани от дрожди и плесени. При тежки случаи на инфекция, ноктите могат да станат жълти, а дори и кафяви на цвят, удебеляват се и стават чупливи, а с времето започват да се разпадат. Гъбички на ноктите обикновено се получават когато имунната система е слаба и не е способна да се бори с паразитите. Тъй като ноктите са много ефективна бариера, появилите се гъбички под тях стават много трудни за лечение, особено със средствата за локално приложение.

Проблемът на всички лекарства за борба с гъбичките е, че те имат странични ефекти, понякога слаби и незначителни, но има случаи на доста силно изявени проблеми. За науката е трудно да създаде лекарство, което да бъде много ефективно срещу гъбичките, но да не вреди по никакъв начин на организма ни.

С прилагането на билки могат да се премахнат и най-упоритите гъбични инфекции на ноктите и кожата. С естествените съединения, които имат огромно противогъбично действие вие ще можете да унищожите вредителите, които са причинили неудобството ви. Освен с антимикотичното си действие екстрактите от растения имат и липофилен характер, което означава, че те проникват през мембраните на клетките и унищожават гъбичките, без да увреждат околните тъкани. Постигнатите резултати при клиничните изследвания показват, че те са доста ефикасни, но трябва да се направи един по-продължителен курс на лечение с тях.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *