Бебешки колики и какво трябва да знаем за тях?

Грижите за едно бебе никак не е лесно занимание. Трябва да знаете всички начини, по които можете да го утешите, особено по време на неразположения и дискмофорт, какъвто причиняват коликите. Какво представляват коликите? Колко често се среща това сред бебетата? Какви са причините за колики? Какво е лечението на това състояние? Открийте всички отговори на тези въпроси и ще ви бъде по-лесно да се справите с тази неприятна ситуация.

Факти свързани с колики при бебетата
Както забелязвате има определени моменти, когато бебето ви става прекалено раздразнително и постоянно плаче. Причините могат да бъдат мокрите пелени, чувството на глад и жажда. Ако въпреки това бебето е нахранено и подсушено, а продължава да плаче, това е симптом за колики. Коликите е състояние на бебето, в което се чувстват дискомфорт в стомаха, който е придружен от болки и подуване на корема. В по-голямата част от времето, бебетата с колики стискат юмруците си и свиват и разпъват краката си.

Какво трябва да направите, когато детето ви има колики?
Някои прости движения могат да успокоят болката на корема на вашето бебе. Можете да оставите бебето да легне по корем. Също така добро въздействие ще окаже, ако го подържите в право положение и се раздвижите с него из стаята. Това до някъде разсейва детето. Не давайте на детето храна с високо съдържание на киселина като цитрусови плодове или сокове, тъй като това може да влоши неудобствата причинени от коликите. Уверете се, че бебето не суче празна бутилка, тъй като по този начин то може да поеме повече въздух, което води до дискомфорт. В допълнение към това, има някои медицински, билкови и фармацевтични средства за облекчаване на състоянието. Не забравяйте, че е важно да се консултирате с педиатър преди да предприемете лечение с тези средства. Също така е важно да знаете, че това не е сериозен проблем и не след дълго време ще премине от само себе си.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *