3 начина за справяне със синузит

Съществува много голяма вероятност всеки един от нас да изпита проблеми със синусите в някакъв период от живота си. Симптомите, които обикновени се появяват при проблеми със синусите са заглъхване на ушите, главоболие, температура, умора и чувство за тежест в лицето. Съществуват редица фактори, които могат да причинят този дискомфорт като инфектиране на зъб, алергии, вирусни, бактериални и гъбични инфекции или изкривяване на носната преграда. Ето някой насоки, които ще ви помогнат да се справите със проблема, който възниква при тези инфекции, по-известен с името синузит:

Издухайте носа си – много хора не осъзнават, че толкова просто нещо може помогне за лечение на синузита. Синусите всъщност са много сходни по структура с балоните. Когато имате синузит, то синусите се запушват и се пълнят със слуз или други течности, които ги карат да се подуват и да ви причиняват болки и чувство на тежест. Чрез издухването на носа вие можете да се освободите от тези течности, което ще облекчи налягането в главата. Можете да използвате в началото смес от дестилирана вода и сол, които да вкарате в носа си. Така ще унищожите бактериите причинители на синузита и много по-бързо ще се справите с това състояние.

Лекарствата – има лекарства, които са чудесно средство за справяне със синузита. Те се използват при влошени инфекции на синусите, но трябва да се приемат под лекарско наблюдение. В зависимост от симптомите на синузит могат да се използват деконгестант или антихистамин. И двете лекарства са предназначени за отпушване на отворите на синусите, което позволява на веществата, които са се събрали в кухините да изтекат навън. Много подходящо е използването на същите тези лекарства под формата на спрей за нос, но не ги употребявайте за повече от три дни без лекарска препоръка, защото има опасност да се пристрастите към тях.

Топлина – един от най-добрите начини за лечение на синузит е прилагането на кърпа напоена в топла вода върху лицето. Топлината ще помогне за облекчаване на дискомфорта и усещането са натиск причинени от синузита. Също така можете да си правите инхалации, като покривате главата си с кърпа или хавлия. Вземането на горещ душ също има полезно въздействие и може да намали симптомите на синузит.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *