отслабване с Магнезий

Продукти за отслабване с Магнезий – Ефективно средство за стройна фигура

отслабване с МагнезийМагнезият е минералът с изключително голям брой полезни действия върху организма. Той участва в над 600 ензимни процеса, много от които с пряко въздействие върху теглото. Редица научни изследвания доказват въздействието на минерала върху настроението, качеството на съня и напълняването, поради което той участва в състава на все повече продукти за отслабване.

Как магнезият ни помага да бъдем здрави и красиви?

Стройната фигура е един от елементите на красотата в съвременното общество, но по-важно е, че тя показва и добро общо здравословно състояние. Няколко независими изследвания показват, че хора с ниски нива (дефицит) на Магнезий обикновено страдат от следните състояния:

  • Необяснимо напълняване и невъзможност да се намали теглото;
  • Проблеми със съня – трудно заспиване и често събуждане през нощта;
  • Хронична умора;
  • Депресия, тревожност, нервни състояния;
  • Раздразнителност и чести промени в настроението.

Показателно е, че хора, които от години се опитват безуспешно да отслабнат имат поне един, а по-често няколко или всички от гореописаните симптоми. Чували сме всякакви обяснения защо даден индивид е с наднормено тегло – от генетична предразположеност до напълняване поради нервност. По-вероятната причина е симптомите да се дължат на недостиг на магнезий.

Ако вече сте опитали всички видове продукти за отслабване на пазара, опитайте добавка, съдържаща магнезий като помощно или основно активно вещество. Корекцията на магнезиевия дефицит помага на тялото да функционира нормално, включително допринася за нормализиране на метаболизма. Има няколко различни начини, по които минералът помага за поддържане на здравословно тегло.

Магнезиевият цитрат улеснява извеждането на водата и изпражненията от тялото, с което допринася за много бързото сваляне на два до три килограма. Той се използва в много разхлабителни средства, заради доказаното му благоприятно въздействие върху работата на отделителната система.

Поддържането на здравословни нива на магнезия възстановява хомоналния баланс и осигурява повече енергия на тялото. Магнезият също така е сочен в много изследвания като ключов фактор за намаляване на инсулиновата резистентност. Когато тялото стане резистентно към инсулин, то не може да се справи с повишените нива на глюкоза в кръвта. Това води до наддаване на тегло, умора и други здравословни усложнения.

Магнезият е подложен на множество клинични изследвания, доказващи и директното му участие в производството на клетъчна енергия. Той е от решаващо значение за процесите на производство на енергия в клетъчните митохондрии. Човешките клетки имат енергийна валута, наречена ATP, която им осигурява живота, необходим за изпълнение на ежедневните задачи.

Когато има недостиг на магнезий, се намалява производството на ATP. Това води до хронична умора и забавяне на метаболизма. Тялото ви се нуждае от този важен минерал, затова е важно да си го набавите с храната или с прием на съдържащи го хранителни добавки, включително продукти за отслабване.

Винаги се информирайте за състава на продукта, който смятате да използвате, за да подпомогнете процесите по изгаряне на мазнините. Уверете се, че магнезият присъства в съдържанието на препарата, защото той повишава драстично шансовете ви за успех.

Междувременно включете в менюто си повече ядки и семена, зеленолистни зеленчуци, бобови култури, риба, банани и сушени плодове. Пълнозърнестите храни също са чудесен доставчик на магнезий, както и черният шоколад и авокадото.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *