За всеки етап от живота на детето – пробиотик за деца


Доброто здраве е свързано с нормалните функции на стомашно-чревния тракт. При децата още с появата им могат да се появят проблеми, защото те трябва да се приспособят към новата среда на живот. За кърмачетата при нужда се приемат пробиотици от майката, а с кърмата действат на малкото бебе.

Пробиотик за деца се назначава при поява на запек или диария когато започне включването на различни сокове и пюрета. Бактериите, които се съдържат в био препарата спомагат развитието на нормалната чревна флора, която осигурява работата на стомашно-чревния тракт. Така организмът на детето се възстановява и се приспособява да приема новите храни.

Този проблем възниква и при постъпване в детска градина или училище. Различната от домашната храна също създава проблем при някои деца и се предизвика запек или диария. В този случай единствено пробиотик за деца може да подобри състоянието им, да подпомогне храносмилането и отделителната система.

Био препаратите с живи бактерии са необходими и при прием на антибиотици, защото последните наред с патогенните бактерии унищожават и полезните. При прием на пробиотик за деца в червата попадат живи бактерии, които подтискат патогенните бактериите и създават условия за развитие на полезните микроорганизми. Чревната микрофлора може да бъде нарушена при инфекциозни и простудни заболявания, дисбактериоза, прием на антибиотици и други медикаменти продължителен период.

За да даде необходимия резултат пробиотик за деца трябва да бъде назначен от лекуващия лекар за съответния случай. Всеки био препарат е комбинация на различни щамове на бактериите, което налага да бъде точно определен какъв пробиотик за деца трябва да се ползва. Наред с това е наложително да бъде определена дозата и продължителността на приема.

Преди ползване на био препарата е необходимо да се прочете инструкцията към него. В листовката са посочени условията за съхраняване, ориентировъчна доза за прием както и срока на годност. Не трябва да се забравя, че пробиотиците за деца не трябва да се приемат без лекарско предписание. Да се обърне внимание и за изискванията за съхраняване, защото наличието на влага може да предизвика развитие на бактериите и препарата вече е негоден за употреба.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *