Имате високо кръвно – какво да промените в начина си на живот?

Значителен брой от хората си задават въпроса как може да се предотврати и лекува високо кръвно налягане? Всички възрастни трябва да контролират кръвното си налягане и осъзнават, че тяхното кръвно налягане е важно. Ако имате високо кръвно налягане, трябва да се консултирате със здравен специалист.

За някои хора промените в начина на живот – спирането на употребата на тютюн, здравословното хранене, редовните упражнения и избягването на вредното използване на алкохол – може да са достатъчни, за да помогнат за нормализиране на кръвното налягане. Намаляването на приема на сол също може да помогне. За други хора тези промени не са достатъчни и те се нуждаят от лекарства за регулиране на кръвното си налягане.

Хората с хипертония, които също имат висока кръвна захар, висок холестерол в кръвта или бъбречни проблеми, са изложени на повишен риск от инфаркт и инсулт. Ето защо е важно редовно да проверявате нивата на кръвната си захар, холестерола в кръвта и нивата на протеини в урината.

Всеки човек може да предприеме пет конкретни стъпки, за да сведе до минимум риска от развитие на високо кръвно налягане и неговите неблагоприятни ефекти.

Спазвайте следните съвети за здравословно хранене:

  • водете здравословен начин на живот и обръщайте специално внимание на правилното хранене на децата;
  • намалете приема на сол до по-малко от 5 g на ден (малко под една чаена лъжичка);
  • яжте пет порции плодове и зеленчуци на ден;
  • намалете приема на наситени мазнини и общия прием на мазнини;
  • избягвайте вредното използване на алкохол, тоест ограничете приема си до една стандартна доза алкохол на ден.

Възрастните могат да подкрепят лечението, като следват медицински насоки и следят здравето си. Освен това движението е от голямо значение.

Увеличете вашата физическа активност чрез следните мерки:

  • редовно поддържайте физическа активност и насърчавайте физическата активност на вашите деца (поне 30 минути на ден);
  • поддържайте здравословно тегло: дори 5 кг загубено наднормено тегло може да помогне за намаляване на систолното кръвно налягане с 2-10 точки;
  • спрете употребата на тютюн и излагането на тютюнев дим;
  • управлявайте стреса по здравословни начини като медитация, упражнения и положителен социален контакт.

Биколите капки Кардизол са чудесен продукт, който помага за регулиране на високото кръвно налягане. Вижте полезни мнения и отзиви за Cardizol.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *