Добра еластичност на кожата – без стрии


Стрии се появяват когато кожата е много опъната. Те развалят настроението на всяка жена, уважаваща себе си. Възникват при механични повреди на прекалено опънатата кожа. Разкъсванията на съединителната тъкан стават като белези и грозни ивици. Съединителната тъкан със стареенето губи еластичността си, а капилярите отмират. Това е причина и ивиците да бледнеят – дори при загар те остават бледи.

Основна причина за образуване на стрии е рязката промяна обема на тялото. За това те се образуват най-чето при бременните жени. Обема се променя и при бързото отслабване, което води също до образуване на тези грозни ивици. При условие, че се губи до 2 % на месец от теглото няма опасност от появата им.

Както за всяка част от тялото има значение генетичната информация, така е и за образуването на стрии. Ако в предходното поколение е имало жени с тези ивици, на вас няма как да и се размине. Странно е, че стрии се появяват най-вече между 15 – 25 години, защото младата кожа расте бавно в сравнение с нарастване на тялото. В напреднала възраст кожата е много разтегната и се образуват дълбоки бръчки.

Приемането на белтъчини предпазва от тези коварни ивици. Те отговарят за нейното обновяване, здравословно състояние и еластичност. Овлажнената кожа е по-еластична. Значение има профилактиката, а не лечението. Изпитано средство за профилактика е зехтина. Сега с развитието на фармацевтиката към зехтина се добавят серия от козметични препарати. Като мощен овлажнител се използва хиалуроновата киселина, задържаща влагата на повърхността на кожата. Нито един от тези елементи не може да навлезе дълбоко в кожата, но на повърхността създават защитен слой против изпарението на водата.

За поддържане на кожата в добро състояние се използват различни био етерични масла. Всички те се състоят от естествени растителни компоненти, извлечени от роза, лимон, мента, кълнове на пшеница и много други маслодайни и ароматни растения.

Най-сигурен начин да се предпазите от стрии е да не се допуска рязка промяна на теглото. Това е не само опасно за здравето, но и по този начин остават белези по кожата заради невъзможността тя да се променя толкова бързо както обема на тялото.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *