Нанасяне на мазилка

Каква е разликата между мазилка и шпакловка

Шпакловката е един от най-често срещаните методи на изравняване на една стена, но същото може да бъде казано и за мазилката.

Мазилката се използва за изравняване на повърхността на стената, докато шпакловката се използва за изравняване на фини фуги и други неравности, до гладкост.

Разликата между тях е обработката, полагането, времето за съхнене и най-вече цената на услугата.

Какво всъщност е мазилката

Нанасяне на мазилкаМазилката е вид смес, която може да бъде на основата на цимента, варта, глината, полимерите, силикона и на гипса. Всичките видове мазилка имат своите предимства, като най-важното е тя да пасва добре на интериора и да бъде подобаващо покрита.

Друг важен аспект при избора на мазилка е това да се избере дали трябва да се слага армираща мрежа или да се полага без нея. Армиращата мрежа се ползва в случаите, в които се слага дебела мазилка.

Какво всъщност е шпакловката

Шпакловката е фина и се използва най-вече за финиширане на стени, предимно преди боядисване или лепене на тапети. Ролята на шпакловката е достигане на гладкост, докато при мазилката е да се постигне изравняване на по-големи депресии в стената.

Ако вашите стени са доста криви и искате да ги изравните, то трябва да се свържете с професионалисти като BestMaster.bg, за да ви помогнат.

Кое кога се ползва

Спецификите на ползването на шпакловките и мазилките зависят от помещенията. Може да се шпаклова навсякъде в помещението, а да се измазва е добре само на местата, на които наистина това е необходимо.

Измазване се прави в стаи, в които е наистина важно нещата да са равни, тъй като процесът е скъп и може и да не си заслужава.

Разбира се компании като BestMaster.bg могат да ви помогнат с това да измажат всички стени, но истината, е че единствено в банята и кухнята има смисъл.

Шпакловането може да е във всички стаи, тъй като то е по-евтино и е сравнително бързо за правене.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *