Пране на мокети

Пране на мокети – колко често е нужно?

Мокета е особена част от дома, ту не мислим за нея, ту зависи изцяло от нея понеже дома без мокет става значително по-студен. Но за сметка на това, един добре изглеждащ мокет изиска доста поддръжка през годината, което може да отнеме време, а това доста бързо писва – тогава можете да се доверите на PraneKilimi.bg, новата услуга, която връща цвета и чистотата на вашите мокети.

Колко струва пране на мокети?

Пране на мокетиЗа да се даде точна цена на такава услуга, трябва първо да се разбере това от каква материя е направен той – от това ще следва каква процедура би била най-подходяща за правилното изпиране на вашият килим. След това трябва да се разбере квадратурата и да се прецени нивото на замърсяване, тъй като, при силно замърсени мокети, повторното минаване би отнело време и ресурси.

В крайна сметка една такава услуга си заслужава понеже от една страна ви отменя, от друга страна значително намалява замърсяването във вашия дом, което е особено важно ако имате малки деца или домашни любимци. Офис пространствата също могат да се възползват от пране на мокети от професионална фирма за почистване като PraneKilimi.bg.

Често почистване от почистващ персонал е абсолютно задължително, особено в големи офис пространства, където трафика е чест. Основно почистване, като това, което една професионална фирма за почистване може да ви предложи, е в основната на здравословното състояние на един екип от офис работници, тъй като значително намалява алергените и праха във въздуха.

Дори и при редовно почистване, честотата на движение и мръсните обувки, внедряват фини прахови частици по фибрите на мокета, които могат да се премахнат само чрез пране от специалисти. То изисква не само специализирана апаратура, но и правилната техника, която да спести евентуални щети по вашият мокет.

Мокет трябва да се пере 2 пъти в годината

Най-очевидният период, е този по време на „пролетното почистване” на дома или офиса – това е важна част от грижата за мокета, тъй като точно през зимата има най-много престой в дома. За това е важно, след като времето се подобри, да почистите основно, за да премахнете застояла мръсотия – това разбира се важи толкова за прозорците колкото и за мокетите.

В крайна сметка, целта на упражнението е престоя у дома да е пълноценен, приятен и да ни позволява да си починем, вместо да се натоварваме или да чувства дискомфорт. За това и прането на мокети през пролетта е важна част, тъй като не само премахва мръсотията, но и намалява количеството алергени във въздуха – тъкмо на време за разцъфването на дърветата.

В края на лятото

Другият важен период е в края на лятото, когато времето се застудява и започвате да оставате по-често във вкъщи. Натрупалия се през годината прах и мръсотия, започват да се внедряват и сплъстяват заедно с основата на мокети, което ги прави доста трудни за премахване с домашни способи или прахосмукачка.

Вместо сами да се мъчите, извикайте фирма за пране на мокети и килими като PraneKilimi.bg и оставете трудната част на тях.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *