Паркинг скоби – техническо или механично средство

Най – общо се различават два вида паркинг скоби. Едните, като техническо средство, се поставят при паркиране на автомобила на непозволените за тази цел места. Като такива те са познати още като наказателни скоби. Ако си си позволил лукса да паркираш на забранено от Закона за движение по пътищата място или си решил да спестиш левче, а си паркирал в зона за платено паркиране без заплатен престой, те очаква меко казано неприятна изненада, във вид на скоби.

Като техническо средство, паркинг скоби се използват за „задържане” гумите на автомобила и той не може да бъде приведен в движение преди тяхното отстраняване. Срещу заплащане на определена сума, разбира се. Устройствата са конструирани така и се поставят по такъв начин, че да не нанасят повреди при „задържането” и „освобождаването” на автомобила. Освобождаването се извършва само и единствено от упълномощените за това лица. В случай, че скобите бъдат повредени, то отговорност за това деяние носи собственикът на задържания автомобил.

Паркинг скоби като механично средство, придобиват широка популярност напоследък и у нас. Засиленият трафик на автомобили, ограничава значително местата, „годни” за паркиране. В случай, че искате да спестите време и нерви, в отегчителни обиколки из квартала, докато някой „натрапник” е паркирал колата си на вашето място, горещо ви препоръчвам използването на скоби. Те са широко известни още под наименованията – стопери, блокери, бариери, предпазители, ограничители и прочие.

Обичайните паркинг скоби са метални и са боядисани в ярко оранжев цвят. Различават се няколко разновидности на паркинг скобите. Най – евтини и широко разпространени са механичните паркинг скоби. Те представляват просто метално устройство, заключващо се с катинар. Сравнително лесно се монтират в асфалт, бетон и дори тротоар.

Значително по – скъпи, но и по функционални са паркинг скобите с дистанционно управление. Освен доставка, фирмите дистрибутори на този вид съоръжение предлагат и неговия „монтаж на място”. Възможно е да си монтирате паркинг скобите и сами, ако разполагате с малко време и нужното за тази цел търпение. Монтажът се извършва на издигнато място в настилката с анкерни болтове. Устройството се задейства от разстояние до 30 метра.

В случай, че сте избрали по – скъпия вариант, т.нар. паркинг скоби с дистанционно, при паркиране не е нужно да слизате от дори от автомобила. Дистанционното управление е автономно и работи с батерии, които издържат около половин година без зареждане. Нещо повече, паркирате автомобила, натискате дистанционното, паркинг скобите – http://www.sanel99.com/index_b.html се вдигат, а вие сте защитени и от набезите на крадци.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *