Гугъл оптимизация на сайт

Решили сте най-накрая да се занимаете сериозно с онлайн бизнеса си, но ви трябва добра оптимизация на сайт, с която да се заемат професионалисти, защото вие нищо не разбирате от това? Предлагаме ви да си наемете фирма, която ще свърши всичко бързо и професионално, а вие само ще следите отличните резултати. Ще разгледаме някои от етапите, през които преминава една оптимизация на сайт с помощта на компания, занимаваща се с това.

Първо трябва да се спрете на правилната, Вашата фирма. Все още оптимизацията за търсачки не се е развила дотолкова в нашата страна, че конкуренцията да е огромна. На практика съществуват няколко наистина много добри фирми, които биха свършили отлична работа. За да подберете най-добрата е необходимо да направите проучване на пазара или просто да разгледате сайтовете на всяка от тях. Преди да говорите с когото и да е от някоя фирма е добре да знаете някои основни неща, за да не се изнервяте взаимно с оптимизатора си, а и самите вие да сте информирани.

Трябва да знаете, че резултатите, въпреки че компанията е много добра, няма да дойдат след ден-два. Понякога може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца индексирането на сайта ви, както и увеличението на посещенията.

Никой не може да каже със сигурност какъв е принципа на работа на търсачката. Няма и абсолютно пълни гаранции за успех. Ако ви убеждава в противното, трябва да знаете, че най-нагло ви лъже.

Оптимизацията обикновено преминава през няколко етапа, които са различни за различните фирми, но в общи линии, те могат да се сведат до три, като първите два да еднократни, а третия е добре да е продължителен, като позволява постоянна работа над сайта.

Първи етап – Нещата, които ще свърши фирмата за вас не са много по-различни от тези, които бихте могли и сами, ако имахте нужните знания. Започва се с начално проучване, избор на търсени думи, които ще ви помогнат да се борите за високи позиции в търсачките, както и оптимизиране на вътрешното съдържание на сайта.

Втори етап – Не по-малко важен етап от първия, това е етапа по разпространение и реклама на вашия сайт – добавяне в най-важните директории и каталози. Линковете не само ще ви издигнат по първите места в страницата с резултати на Гугъл, но и ще ви докара посетители.

Трети етап – В някои случаи последния етап може да се окаже излишен, особено, ако бизнеса ви не е амбициозен в конкурентна среда. Например, ако продавате захарен памук, първите два етапа ще са напълно достатъчни, за да постигнете желаните резултати, но ако имате сайт, чрез който продавате автомобили, къщи или книги, конкуренцията може да е жестока, което означава още работа. Този етап включва набор на още линкове, които да водят до вашия сайт и евентуално може да се наложи писането на статии, за да може Гугъл да даде високата си оценка за свежото ново съдържание.

При всички случаи, на която и фирма да се спрете, първоначално трябва да договорите условията, но още преди това трябва да сте наясно с това какво точно искате да направи фирмата за вас. Така няма да си навлечете излишни нерви, а и няма да забавите работата на хората, на които сте дали парите си, за да ви изстрелят по първите места на търсачките.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *