Брой на камерите при дограмите

Изключително важен е въпросът за това колко да има брой на камерите на дограмата, понеже се разбира от самата монтажна дебелина на профилите, на които сме се спрели. Като стандартни пвц профили за масова употреба са предимно трикамерните,които са с дебели около 60 мм в дълбочината. Също така съществуват и 4,5, 6 камерни профили, както и има и 8 камерни, но с тяхното увеличаване на камерите освен цената се увеличава многократно и тежестта на профила, което води да изглежда по – груб.

Повечето производители на дограми вече предлагат и много богата гама от цветове на профилите, което е страхотно за тези,които иска да вържат вътрешният си интериор с pvc дограма която са избрали. Тези цветове варират във почти всички дървесни разцветки, и разбира се като някои от тях за по – специфични за отделните марки. Но вариантите са много и изборът е труден ако предварително не сте решили какво искате.

Спокойно можете да изберете и прозорци, които наподобяват тъмен махагон, дъб, череша и други видове, ако са за къща, то можете да ги направите с цвета на замазката на самата къща. Друг важен плюс, е че избирайки един цвят за вътрешната част на дограмата, вие спокойно можете да изберете и друг за външната част. Но това зависи от интериора и екстериора на помещението и най- вече от вашите предпочитания и вкус.

Внимателно трябва да подберете и да гледате за качеството на монтажа. През зимата може веднага да забележите фуга или лошо уплътнение по влизащия студен въздух от дограмата и тогава да сигнализирате на фирмата.Хубавото е, че на пазара има няколко вида дограми, като си имат своите добри и лоши страни.Най- често слаганата е пвц дограмата понеже има добра топлоизолация и нисък коефициент на топлопроводимост като успява да задържа топлината в самото помещение. Вариантите са много и разнообразни, изборът е изцяло във вашите ръце.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *