Сигурност в дома със смяна на щранговете


Старите метални щрангове създават много проблеми, свързани с питейната вода, циркулацията и отоплението. Влошеното качество на водата, както и бавното достигане на високите етажи се дължат на насъбралата се ръжда във вътрешността на тръбите. За да си осигурите нужното спокойствие у дома е наложителна цялостна смяна на щранговете.

Това е ремонт, който може да бъде направен качествено само от добри професионалисти. За целта е необходимо да се свържете с фирма за ВиК услуги и да си решите проблема. Щранговете са обща собственост и всеки собственик на жилище във входа трябва да заплати нужните средства. Всички решения относно общата собственст се вземат на общо събрание на собствениците.

Домоуправителят намира изгодната оферта и се сключва договор за смяна на щранговете. Предимствата на цялостната смяна на хоризонталните и вертикални тръби от абонатната до последния етаж са много. Преди всичко само с такава смяна се получава добър резултат. Приключват проблемите със запушените канали, сметките за водата се намаляват, а сумата, която ще заплатите за ремонта ще бъде с отстъпка. Повечето фирми правят отстъпки от дължимата сума за големия обем работа.

Всеки собственик може да си направи смяна на щранговете в собствения дом, но това е много по-трудно. Проблемът е в това, че може да се наложи свързване на старите метални тръби на съседите с новите, които се поставят. За това всички специалисти препоръчат да се сменят всички щрангове, за да няма допълнителни проблеми.

Новите тръби, които ще се поставят по цялото трасе се предпочита да са от полипропилен, защото този материал е с добри показатели. Преди всичко полипропиленовите тръби не корозират, което запазва големината на отвора им. Гладката вътрешна повърхност не позволява да се задържат отпадъци, а външният им вид е сравнително добър. Изгодни са и с цената си. Препоръчва се и всички използвани елементи като муфи, съединения, да са от същия материал. За улесняване работата при поява на авария на всеки щранг ще се постави спирателен кран.

С тази статия искахме само да ви препомним това, което вие знаете и обмисляте кога да започнете неотложната смяна на щранговете. Действайте, защото всичко е само във ваша полза, за сигурност и спокойствие в дома ви.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *