Професионален домоуправител – кога, как и защо


Професионалният домоуправител може да реши много проблеми във входа на жилищната сграда. Това е човекът, който ще замести мързеливия съсед, и ще съдейства за въвеждането на дисциплина и мирно съжителство между съкооператорите. За съжаление тази професия все още не е масово разпространена в България, но пък за нея има достатъчно източници на информация.

Едни считат за редно да си изберат управител от тези, които живеят във входа. Други пък са на мнение, че съседите са пристрастни и не могат да вършат тази работа. Практиката да се наема професионалист разрешава тези спорове, защото внася значително по-голямо спокойствие.

Помните ли кога за последно вашият домоуправител е решавал някакъв спор? Ако отговорът е не, то значи трябва да предприемете инициатива по неговото отстраняване. Разбира се, невинаги е нужно да търсите специализирани услуги за управление на етажната собственост, но ако нещата не вървят, защо да не погледнете и към този вариант, който ще ви бъде от голяма полза.

Изборът на професионален домоуправител може да се случи след като се събере общо събрание, което има за цел да обсъди кандидатурата на професионалист, познаващ законите и порядките. Не бива да се колебаете за обсъждането на тази опция, тъй като тя ще се окаже добра за нуждите ви.

Немалко модерни блокове и кооперации разчитат на професионален домоуправител, понеже това е човекът, който познава законите и няма да се поколебае да ги приложи на практика. Не така стоят нещата със стандартния управител, където налице е неглижирането на проблемите.

Обобщителни думи от автора
Вярвате ли на вашия управител на етажната собственост? Искате ли той да продължи да управлява? А можете ли да се съгласите с неговите действия? Задайте си всички тези въпроси и ако не намерите добър отговор, то просто се консултирайте с професионален домоуправител, за да прекъснете порочните практики на ленивия съсед. Правилният избор на фирма за управление на етажната собственост ще доведе до по-добър живот и значително по-малко скандали между вас и съкооператорите ви.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *