Предимствата на комарниците


Незаминим аксесоар за всеки прозорец и врата са комарниците. Прилагат се към всеки вид прозорец, независимо от какъв материал са направени. Те защитават от попадане на отпадъци от улицата, от влизането на насекоми в помещението при отваряне на прозореца, осигурявайки необходимата вентилация.

За да направите оптимален избор от огромното разнообразие от предложения, е необходимо да ги сравните по редица параметри. Видът на рамката е едно от тях. Изработена от металопластика или алуминиев профил тя повтаря конфигурацията и отварянето на прозореца.

Обикновено правоъгълната рамка няма напречна греда. Но с височината на отвора повече от 1 m в центъра се фиксира напречна планка за увеличаване здравината на конструкцията. Универсалните скрепителни елементи са прикрепени към мрежата, което дава възможност за закрепване на продукта не само към металопластичната дограма, но и към дървената. Специално внимание заслужават дръжките, с помощта на които можете лесно да вмъкнете решетката в отвора и да я премахнете. Комарниците, изработени с мластмасови рамки или алуминиев профил са лесни за монтаж, имат достъпна цена и са леки.

Люлеещите се комарници са идеални за врати към балкон, веранда или открита тераса. Мрежата е направена на подсилен профил, който допълнително е подсилен с ъгли за по-голяма твърдост. Поради голямата височина в средата, като правило, се закрепва напречен елемент, който служи като усилване на здравината и предпазва конструкцията от деформация.

Можете да отворите и затворите мрежата с дръжка, която е прикрепена към напречния елемент. За да се осигури максимално удобство около периметъра, често се монтират специални уплътнения. За да се избегне рискът от спонтанно отваряне на мрежата, в горната част тя може да бъде оборудвана с водач, който ще затвори мрежата, когато не сте я прибрали плътно.

Този вид комарници се монтират леко и лесно могат да се демонтират при необходимост. Грижите по поддържането им са малко, а мрежата може да бъде цветна, което позволява да се съчетае с интериора на помещението. Като недостатък може да се посочи факта, че когато са отворени, „крадат” пространството на тесен балкон или тераса.

Имате възможност да разгледате предложенията на различните фирми и да направите поръчка за изработка на комарници по ваша заявка.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *