Най-добри практики за събиране на обратна връзка за уебсайтове

Най-добри практики за събиране на обратна връзка за уебсайтове

Чували ли сте някога този термин обратна връзка за уебсайт? Всичко опира до мненията на посетителите на вашия сайт. Можете да получите обратна връзка за уебсайта по много различни начини. Може би приятел, който е посетил вашия сайт, е дал своите отзиви. Понякога обратната връзка от приятел може да ви изглежда безценна, защото няма да ви даде значително подобрение. Така че първо трябва да разберете защо имате нужда от тази обратна връзка за уебсайта. Защо е от решаващо значение за вашия бизнес.

Чрез обратната връзка с уебсайта можете лесно да разберете дали посетителите на вашия сайт са доволни или не.

Дали са постигнали желания резултат или не или какво ги е накарало да се връщат на вашия сайт отново и отново. Ако продажбите на вашия бизнес спадат, вие също ще разберете какво всъщност спира посетителите ви да купуват вашия продукт и много повече.

Уебсайтовете са предназначени да получат максимална печалба или да увеличат доверието. Така че преобразуването е от решаващо значение за всеки бизнес. Ако идентифицирате недостатъците си, можете просто да работите върху това, за да подобрите услугите си. В резултат на това можете да извлечете максимална печалба от него.

Сега нека да проверим какви са основните предимства на обратната връзка за уебсайта според специалистите на eXtremeSEO. Нека да разгледаме.

Ползи от събирането на обратна връзка от клиенти за вашия сайт

Познайте мнението на вашия посетител за вашия сайт

Уебсайтът работи като съществена връзка между вашите потенциални клиенти и вашия бизнес. Това е най-добрият начин да създадете впечатление в съзнанието на хората. Така че след като създадете професионален дизайн на уебсайт, трябва да определите дали той наистина създава въздействие, както и производителност, или все още се нуждае от подобрение и най-добрият начин да го направите е обратната връзка на посетителите.

Подобрете изживяването на уебсайта

Експертите обикновено предлагат създаване на прост уебсайт, който е лесен за навигация. Това ще подобри потребителското изживяване. И все пак, дори след създаването на прост уебсайт, има толкова много бутони и връзки, които могат да прекъснат без предупреждение. Можете да идентифицирате проблема ръчно или дори можете да използвате помощта на софтуер. Дори след като са прекарали твърде много време, хората понякога не могат да намерят проблема, защото този конкретен бутон служи по предназначение, но трябва да проверите този бутон на конкретна версия на браузъра. В този случай само посетителите могат да ви уведомят за проблема, ако даден бутон не работи според очакванията. Можете бързо да коригирате проблема, което не само ще подобри потребителското изживяване, но и процента на реализация.

Как да актуализирате сайта си?

Потребителите или посетителите на вашия сайт са най-точните хора, които могат да ви дадат най-добрите насоки. Чрез обратната връзка с уебсайта можете да откриете как да напаснете уебсайта си към очакванията на потребителя.

Потребителите не само споделят мислите си относно дизайна на уебсайта, но също така обичат да дават идеите си за маркетингови действия, ценова стратегия и т.н. В крайна сметка всички тези действия ще ви помогнат да увеличите производителността си рязко. Понякога ще получите някои готови идеи и с помощта на тези отлични съвети можете да планирате своя маркетингов план. Можете да наемете за целта Уеб Дизайн България.

Превърнете посетителите в купувачи

Посетителите могат да намерят стотици причини да не купят вашия продукт. През повечето време те искат да проучат повече и започват да търсят различни алтернативи. Замисляли ли сте се обаче защо търсят други варианти? Може би имате дълъг регистрационен формуляр или може би нямате желания от тях начин на плащане.

Причината може да бъде всичко.  В този случай само посетителите биха могли да отговорят защо са решили да не купуват от вашия сайт. Можете да съберете техните отзиви, като изпълните проста „изходна анкета“ на страницата за регистрация. След това проучване бързо ще разберете защо губите пари и как можете да го поправите. Определено ще увеличи процента ви на реализация.

Освен това можете да проведете и проучването след покупка. С помощта на тази анкета можете директно да попитате новите клиенти какво ги кара да спрат да купуват тези фантастични продукти. Никога не се знае, че може би поради глупава причина сте загубили много потенциални купувачи и след разрешаването на този проблем производителността ви несъмнено ще се увеличи неимоверно.

Как хората реагират на промените в сайта ви?

Хората смятат, че промяната на сайта ще реши всички проблеми. Понякога обаче има противоположни реакции. Първо, промяната на нещо в сайта е трудна задача. Второ, понякога хората се сблъскват със сериозни проблеми при извършване на промени в уебсайта си. Накратко, повече промени включват по-висок риск. Можете просто да се възползвате от помощта на Google Analytics. Бързо ще разберете как се отразява на процента на излизане, степента на отпадане или средното време, прекарано от посетителите.

Така че най-умният начин да научите поведението на посетителите е да използвате инструменти за тестване на използваемостта на уебсайта или записи на сесии. След като проведете това проучване, ще разберете защо промените засягат тези неща и как можете да получите много по-добър резултат.

Методи за получаване на обратна връзка от клиенти

Най-добрият начин за събиране на обратна връзка за уебсайта е взаимодействието с посетителите или проучването за обратна връзка за уебсайта. Сигурно се замисляте защо! Това е така, защото в момента на посещение на вашия сайт те са ангажирани и опитът им е свеж. Така те със сигурност ще споделят мнението си, без да се дразнят. Днес ще споделим три най-добри начина за събиране на обратна връзка за уебсайтове. Нека изследваме!

Проучване на уебсайта

Проучванията на уебсайтове се правят с помощта на ненатрапчиви уиджети. Основното предимство на тези проучвания е високият процент отговори. Можете дори да показвате различни проучвания на различни групи хора, за да спечелите тяхното доверие. Освен това ще ви помогне да задавате подходящи въпроси на потребителите.

Анкета за прихващане на уебсайтове

Това е подобно на проучванията на уебсайтове. Но това е по-малко усъвършенствана опция. Когато потребител влезе във вашия уебсайт, той или тя получава покана да участва в това конкретно проучване. Ако той или тя се съгласи, ще се появи дълъг списък с анкети, когато са на път да напуснат вашия сайт.

Чат на живо

Чатът на живо е друга вълнуваща възможност за получаване на обратна връзка за уебсайта. Чатът на живо се използва главно за решаване на проблеми на клиенти. Докато говорите с клиентите, можете също да събирате обратна връзка за уебсайта. Посетителите обикновено обичат да споделят отзивите си с жив човек. Така че е едновременно приложим и полезен. Освен това можете да използвате няколко уникални техники за събиране на обратна връзка от уебсайта. Например, можете да следвате тези две основни техники, за да забележите всички отзиви на посетителите.

Проучване в социалните медии

Ние се намираме в ера на социални медии, в която хората обичат да споделят своето мнение, харесвания, нехаресвания и т.н. Хората дори туитват, ако се сблъскат с някакъв проблем. Ще научите за това чрез чат на живо, приспособление за проучване или имейл. Така че трябва да сте много активни в социалните медии. Тогава само вие можете да реагирате мигновено, когато хората се оплакват срещу уебсайта ви или ако хвалят услугите ви.

Анкета по имейл

Проучванията по имейл са наистина полезни, точно както проучванията след покупка. Въпросът обаче е как работи? Нека проверим. Ако имате отлична клиентска база, можете да изпратите кратко проучване до всичките си клиенти по имейл. Те всъщност зависят от вашите продукти и услуги. Така че те неизбежно ще реагират на това. Въпросите на тази анкета трябва да са много прости и ефективни, за да могат вашите потенциални клиенти да отговорят само с едно кликване. Първо, те трябва да кликнат върху определена връзка. След щракване ще се отвори в нов раздел. Можете да поставите следващия въпрос или съобщение за благодарност там.

Заключение относно инструментите за обратна връзка с потребителите на уебсайта според Момчил Марчев

И така, ето кратко описание на цялата статия.

  • Отзивите за уебсайтове са наистина полезни.
  • Той не само ви помага да подобрите уебсайта си, но също така генерира повече продажби и производителност.
  • Има много различни форми. Можете да ги използвате всички.
  • Два основни процеса могат да бъдат забелязани при получаване на обратна връзка от уебсайта.
  • Можете да събирате обратна връзка за уебсайта, докато посетителите започват да разглеждат вашия сайт. Най-ефективният начин да направите това е чатът на живо, прихванатите проучвания и проучванията на уебсайтове.
  • Можете да проведете проучване на уебсайта, дори когато хората напуснат вашия сайт. Налични са различни техники като имейл проучвания или разговор в социалните мрежи.
  • Можете също да опитате тестове за използваемост от тестери, за да съберете отзиви за уебсайта. Само имайте предвид едно нещо, че тестерите не са истински потребители.

И така, сега можете да разберете защо обратната връзка за уебсайта е толкова ценна. Можете да изберете всяка техника от тези, за да получите най-добър резултат.

Предлагаме ви да тествате всичко, за да видите какво ви дава най-доброто. Можете да използвате тези инструменти, които идват с множество функции. Това ще ви помогне да сведете до минимум броя на необходимите инструменти. Например, има толкова много налични инструменти, чрез които можете да провеждате както проучване по имейл, така и проучване на уебсайт.

Това ще ви помогне да намалите броя на устройствата и също така можете да ги управлявате само от едно табло. Надяваме се, че сте получили цялата информация относно отзивите за уебсайта от тази статия.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *