Лесно и удобно с конвекторни печки


Наличието на централно отопление е винаги за предпочитане, защото отпадат ангажиментите, освен плащане на сметките. Това обаче е възможно само в някои големи градове, което налага обмисляне на вариант за отопление през студените дни на есента и зимата. Напоследък все повече се използват конвектори за отопление, защото те имат редица предимства пред останалите електрически отоплителни уреди. Притежателите на малки жилища определено се насочват към конвекторни печки. Те се предпочитат заради тяхната мобилност.

Предложенията в търговската мрежа са разнообразни в зависимост от мощност, модел, дизайн. Затоплянето на помещението с тях става много бързо, а качеството на въздуха не се променя. Разбира се, за да бъде достатъчна мощността на електрическия уред за отопление е необходимо да се имат няколко фактора. Преди всичко е необходимо да се знае каква площ ще се затопля, каква е топлоизолацията на жилището, вида на дограмата, ползвания стъклопакет.
Конвекторните печки са безопасни. Те са снабдени с датчик и термостат, което гарантира изключване на уреда при възникнал проблем. Термостатът може да бъде електронен или механичен. За предпочитане са уредите с електронен термостат, защото работят безшумно. Цената им е по-висока, но си заслужава в тях да се инвестира, за да се почива пълноценно.

За да бъдат улеснени потребителите много търговци предлагат и онлайн търговия. За това е добре да разгледате каталозите, предлагащи конвектори – стационарни и мобилни, и да направите своя избор. Може да хвърлите и един поглед на мнението на хората, които вече са направили своя избор. При един бърз поглед ми направи впечатление, че с много добри отзиви се ползват конвекторите на норвежкия производител “Адакс“.

Предложените от тях конвекторни печки са с красив дизайн, напълно безопасни, корпуса не се нагрява и могат да се ползват и в детска стая. Освен това те предлагат и модели с висока влагозащита, което позволява да се ползват в помещения с по-висока влажност на въздуха. Предлаганите модели конвекторни печки са с различна функционалност. За това е добре да помислите от какъв точно уред имате нужда и с какви функции трябва да бъде. Всички са с висока енергийна ефективност, което води до по-ниски сметки за ток.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *