Как да изградите проектен план за уебсайт като топ агенция за уеб дизайн

Как да изградите проектен план за уебсайт като топ агенция за уеб дизайн

Проектите за уеб дизайн са известни с това, че надхвърлят бюджета си и месеци за работа (ако не и години) след датата на стартиране.

Има много причини за това, много от които ненужни забавяния. Ето защо ние (и много други агенции) сме възприели подход, ориентиран към растежа, към Как да изградите проектен план за уебсайт като топ агенция за уеб дизайн

стартирането на уебсайтове.

Ключът към изграждането и стартирането на ефективен уебсайт в рамките на бюджета и навреме е проектният план на уебсайта. С правилните процеси и план можете да заобиколите много от тези често срещани клопки, които усложняват и провалят проектите за уеб дизайн.

През годините помогнахме на много марки да стартират нови дизайни на уебсайтове и измислихме собствена система от планове за проекти на уебсайтове.

Как да изградим проектен план за уебсайт

Най-често срещаното погрешно схващане, което води до объркан проект на уебсайт, е мисленето, че дизайнът на уебсайта е само графичен.

Това е много повече от това – или поне трябва да бъде.

Ако искате красива графика, просто изтеглете шаблон и се опитайте да възпроизведете графиката. Това, което ще откриете, е, че той не работи – както в случая, вашите клиенти не се ангажират с него, те не стават потенциални клиенти и не води до увеличаване на плащащите клиенти.

Ако не ми вярвате, можете да го изпробвате. Виждали сме го отново и отново. Хората инвестират хиляди долари в „красиви“ дизайни и след това идват при нас, нуждаещи се от помощ, понякога през същата година, когато стартират новия си уебсайт.

Защо?

Защото уебсайт, който привлича клиенти, изисква много повече от красива графика.

Трябва да започнете с историята на клиента и да продължите оттам. И става сложно. Става объркващо. И без карта можете да се разочаровате и да се изгубите.

За щастие има карта. Някои хора го наричат ​​план за проект на уебсайт.

Защо се нуждаете от проектен план за уебсайт? Казано по-просто, имате нужда от план за проект на уебсайт, защото без него ще ви предстои дълго, трудно пътуване. Но с него можете да изградите и стартирате високоефективен уебсайт без ненужни тревоги.

Планът на проекта за уебсайт е вашата Полярна звезда.

Това е вашият план.

Със следните стъпки можете да изградите проектен план за уебсайт , който ви държи на път и в съответствие с общите ви бизнес цели.

Стъпка №1: Настройте се за успех

Преди да навлезете твърде дълбоко в проекта на уебсайта си, опитайте се да се уверите, че се подготвяте за успех. Можете да постигнете това, като се уверите, че разполагате с три жизненоважни елемента:

  1. Правилният екип: Имате ли всички звездни играчи, от които се нуждаете, за да създадете невероятен уебсайт? Ще имате нужда от разработчици, дизайнери, копирайтъри и членове на екипа, способни да анализират ефективността, за да стъпите на правилния крак.
  2. Правилният лидер: Никой проект не може да продължи по организиран начин без ръководител на проекта. Уверете се, че човекът, който ръководи екипа по проекта на вашия уебсайт, е човекът, който искате начело.
  3. Правилните инструменти: Ако не разполагате с правилната платформа за уебсайтове, изграждането на невероятен уебсайт ще бъде по-трудно, отколкото трябва – ако не и напълно невъзможно. Препоръчваме HubSpot , но стига да изберете инструмент, който знаете, че работи за вашия екип, ще се подготвите за победа тук.

На този етап също така ще искате да настроите времева линия и да установите различните фази на проекта. Уверете се, че целият ви екип е на една и съща страница и е готов да се заеме с проекта като единна обединена сила.

Стъпка 2: Разберете клиентите си

За да създадете уебсайт, който ще стимулира реализациите и ще привлече нови посетители, трябва да разберете своите идеални клиенти. Това звучи като трудна задача, тъй като има толкова много атрибути, които съставят вашите клиенти. Трудно е да се съсредоточите върху всички тях, поради което използваме кратки шаблони за стратегия.

Тези шаблони ще ви помогнат да прецизирате характеристиките на купувача и включват:

  • Персонализация на купувача: Много екипи отиват твърде далеч с персонализацията на купувача, с много информация, която не е особено полезна или уместна. Никой от вашия маркетингов екип няма да прелиства 6-7 страници с прозрения, когато има нужда от насоки. Трябва да се съсредоточите само върху най-критичните аспекти на вашите клиенти.
  •  Платно за бизнес модел: Платното за бизнес модел е документ от една страница, който разглежда основните проблеми, преживявания и задействащи събития, които водят до вашето решение. Използвайки цялата тази информация, можете да получите по-ясна представа за страховете, колебанията, разочарованията и предположенията, които вашите клиенти правят за вашата компания и индустрия.
  • Карта на пътуването на клиента: Упражнението карта на пътуването на клиента ви поставя на мястото на вашия клиент. Можете да видите опита на марката от тяхна гледна точка. Понякога не е красиво, но чрез това упражнение можете да идентифицирате тактики за подобряване или подобряване на клиентското изживяване.
  • Пътуването на купувача: За всяка персона ще преминете през етапите на осъзнаване, интерес, желание, обмисляне и вземане на решение. Както обичаме да се изразяваме, съдържанието е това, което ще примами и закачи потенциални клиенти, ще ги навие и в крайна сметка ще ги превърне в клиент. Използвайки тази информация, можете да създадете съобщения, които са неустоими за вашите целеви клиенти.

До края на това упражнение ще имате всичко необходимо, за да създадете разказ за марката. Разказът на марката ще формира стратегията за уебсайт и съдържанието на уебсайта, което е първата стъпка към изграждането на уебсайт на GDD.

Стъпка #3: Планирайте Вашите Съобщения

Силните съобщения надхвърлят страхотното копие.

Това изисква план за всяка страница на уебсайт, която ще създадем, и целта за всяка страница. Започваме с първоначалните страници, които планираме да изградим, които предоставят информация за нашата компания, обсъждат нашите основни предложения и образоват клиента за нашето решение.

Тези страници включват:

Входни Страници

Входните страници ще бъдат първото впечатление, което ще направите на потенциалните клиенти. Те включват вашата начална страница и различни целеви страници за генериране на потенциални клиенти. Трябва да отидете над и отвъд тези страници, когато става въпрос за разработване на съобщения.

Страници на стълба на съдържанието

Страниците на Pillar са вирусни в маркетинга в момента. Всяка марка се включва, като компании като Buffer to HubSpot изпълняват безупречни, невероятно ценни стълбови страници. По същество всяка стълбова страница покрива една от 3-4 широки теми, които обхващат вашите области на експертност.

Тези страници изискват много работа, но с много положителни усилия те се отплащат изключително много. Със страхотна концепция и отлично съдържание можете да демонстрирате своята стойност и опит във вашата индустрия, като същевременно подобрявате своето SEO класиране.

Страници с убеждения

Можете да намерите изключителни, ангажирани клиенти със страници с убеждения. Тези страници демонстрират вашите основни ценности. Тук, в Уеб Дизайн България, ние сме развълнувани и ентусиазирани да създаваме страхотни уебсайтове. Така че на нашите страници за услуги ние поставяме всичко това там.

Ние не пренебрегваме нашите ценности, за да привлечем повече клиенти. Ние се фокусираме върху изграждането на дълготрайни взаимоотношения с потенциални клиенти с подобна гледна точка относно уебсайтовете и тези страници с убеждения ни помагат да ги намерим.

Страници за пътуване на купувача

Страниците за пътуване на купувача ще помогнат за извеждането на клиентите от точка А до точка Б. С течение на времето ще разчитаме на страниците за пътуване на купувача, за да помогнем за увеличаване на органичния трафик, да подхранваме потенциални клиенти и да предоставим повече възможности за продажби. С високоефективните страници за пътуване на купувача, мотивираните клиенти ще преминават през нашата фуния по-бързо.

Страници за реализация

Това са страниците, които продават. Тези страници предоставят яснота на вашите по-квалифицирани потенциални клиенти, като им помагат да разберат какви са всичките ви продукти и услуги, защо клиентите се нуждаят от тях, какво ще получат от тези услуги и как да ги купят.

Когато планирате кои страници за реализация имате нужда, помислете върху продуктите и услугите, които предлагате. Могат ли да плащат за тези услуги онлайн? Могат ли да купуват тези продукти онлайн? Трябва ли първо да направят демо?

Тези въпроси ще ви помогнат да информирате къде трябва да се свързват тези страници и други страници, които може да се наложи да създадете.

Легалност

Тези страници не са вълнуващи, но е необходимо да ги има. За тези страници ще покриете съдържанието на Политиката за поверителност и Условията за ползване, за да защитите марката си. Тези страници могат да бъдат сива зона за повечето хора. Ако имате нужда от легални страници, консултирайте се с адвокат или направете вашето проучване. Всяка индустрия е различна, така че няма универсален подход за тази част.

След като решим кои страници са ни необходими, ние ги документираме и изготвяме карта на сайта. Картата на сайта изглежда като мрежа и определя йерархията на вашите страници. Кои страници ще имат връзка към навигацията например? Какви страници са ни необходими, за да поддържаме предложения за съдържание или безплатни изпробвания? Използваме Slickplan за създаване на карти на сайтове, а Mockflow е друг отличен инструмент.

С планираната карта на сайта вие сте готови да планирате съдържанието на страниците на вашия уебсайт. Можете да използвате инструмент като SprocketRocket, за да създадете рамка за всяка страница. SprocketRocket разполага с набор от модули, като призиви за действие, заглавки и препоръки, които можете да изберете и подредите, за да стилизирате страницата си. Инструментът автоматично попълва тези модули в чернова на страница на уебсайт HubSpot, което улеснява добавянето в копието.

Стъпка #4: Дизайн и разработка 

След като напишете, редактирате и поставите копие на уебсайт в чернови на страницата си, предайте ги на дизайнер, за да оформите заглавия, да добавите изображения и видеоклипове и да вмъкнете призиви за действие. Можете също да използвате един от многото безплатни шаблони на HubSpot, за да ускорите процеса на проектиране.

Стъпката на проектиране и разработка е мястото, където ще разгледате различните елементи и функционалности на сайта, които трябва да включите, за да успеете. Помислете за организация на сайта, навигационни ленти, CTA, бутони и други в допълнение към стила на страницата.

Запомнете: Има разлика между „красив“ уебсайт и уебсайт с „висока реализация“. Най-зашеметяващият визуално уебсайт все още е безполезен, ако посетителите не са насочени към ясна и завладяваща следваща стъпка към ангажиране с вашата марка.

Стъпка #5: Стартирайте бързо и се подгответе за повторение

Ако следвате нашия подход за съставяне на проектен план за уебсайт, в крайна сметка ще получите сайт, който е доста близо до перфектния. Ние обаче никога не препоръчваме просто да стартирате сайтове и да се задоволявате с „близко до перфектното“. Винаги трябва да оптимизирате ефективността на вашия уебсайт.

С течение на времето нещата ще се развалят и предпочитанията на клиентите ще се променят. Ако не обръщате внимание на представянето на сайта, в крайна сметка ще трябва да направите нов редизайн или опресняване. Така че, когато съставяме нашия проектен план за уебсайт, планираме да оптимизираме с течение на времето. Поставяме цели и цели за текущи актуализации и тестване.

След стартиране оставете трафика да преминава през него за известно време, след което използвайте серия от инструменти за измерване на ефективността. Тези инструменти включват всички оферти на HubSpot за инструменти за ефективност и инструменти за топлинно картографиране и запис на екрана като Optimizely и CrazyEgg. С тези инструменти виждаме как нашите клиенти взаимодействат със страниците и преценяваме къде можем да направим оптимизации.

Изпълнение на проектния план за уебсайт

Уебсайтът е значителна инвестиция и затова е толкова важно да бъде направен правилно. Като възприемете по-ориентиран към данните подход, ориентиран към клиента, вие ще изградите уебсайт, който може да расте заедно с вашата компания и да ви помогне да постигнете целите си. Така че, докато нашият проектен план за уебсайт има много движещи се части, ние сме уверени, че това е най-добрият възможен подход към уеб дизайна.

Прекарахме години в усъвършенстване на нашия проектен план за уеб дизайн на уебсайт. Но проектът за уебсайт е само едно парче от пъзела. За да постигнете наистина целите си и да постигнете огромен растеж, ще ви е необходим пълен наръчник, който съгласува всичките ви маркетингови усилия. Тук влизаме ние.

Нашият наръчник за маркетинг на растежа ви дава всички инструменти, от които се нуждаете, за да стартирате сайт с висока реализация и да го използвате за надеждно мащабиране на растежа на вашия бизнес.

 

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *