Базови показатели за избор на складове под наем


Обикновено при оглед на складове под наем се обръща внимание преди всичко от гледна точка на търговската стойност като предмет на наемане под наем. Обикновено вътрешното оглеждане остава на заден план и състоянието му става явно когато вече е подписан договора.

За да няма пропуск при избор на складови помещения е необходимо да се обърне внимание на всички фактори, от които зависи правилното съхраняване, товарене, разтоварване и подреждане на стоките. За целта всеки, който търси складове под наем, трябва да е наясно с каква цел и за какви стоки ще ги ползва. Различни са изискванията за сезонно съхраняване, за претоварване на стоки и за дългосрочно съхраняване.

Особено внимание да се обърне на вида и разположението на стелажите. Много е важно какво е разположението, защото се налага товарене и разтоварване на палети, за което е нужно достатъчно място. Да се имат предвид размерите на стелажите, разстоянията между отделните рафтове, което осигурява складиране на стоки с различни размери.

За правилен избор на складове под наем са от значение няколко базови показатели. Да се направи правилна преценка на височината на таваните, големината на вратите, здравината на пода, защото това са фактори, които осигуряват нормална работа на товаро-разтоварната техника. Вместимостта на складовата площ също е от съществено значение. Наличието на колони и неизползваема площ води както до по-висок наем, така и до недостатъчна площ.

За предпочитане са складовете под наем, които предлагат добре уредени административно-битови помещения. Така за персонала се осигуряват необходимите условия за работа без да се налага вкарване на нови средства и увеличаване на разходите.

Желателно е при търсене на складове под наем да се спрете на няколко оферти за да имате възможност за по-добър избор. При оглед на помещенията не забравяйте изискванията на вашите стоки или продути. Това означава да се съобразите с наличие на хладилни камери, възможност за поддържане на определена температура и влажност на въздуха или помещения без значение на температурните условия.

В интернет имате възможност да разгледате много предложения на складове под наем, както и да се възползвате от услугите на брокери. Добре е да посетите на място обекта, да разгледате разположение, инфраструкрура, паркинг, охрана, видео наблюдение, вътрешно обзавеждане и състояние.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *