Когато говорим за инвестиция в смяна на щрангове


Смяната на щрангове вече е задължителна за старите кооперации, защото металните тръби са работили достатъчно много време и сега вече правят често аварии. Причината е преди всичко корозията – ръждата е запълнила тръбите, а външно се появяват пукнатини, които могат да предизвикат наводнение. Освен това се влошава качеството на водата и налягането към горните етажи е слабо.

За да се подменят старите тръби с нови, които са с по-високо качество, е необходимо да се наеме фирма, която има нужното техническо оборудване и опитни работници по смяна на щрангове. Инвестирането в смяната на хоризонталните и вертикални тръби ще ви осигури нужния за семейството комфорт в жилището. Ще се приключи с дългото чакане на топлата вода, със запушените канали и водата ще бъде чиста.
За да се направи този ремонт в кооперацията е необходимо решение на общото събрание на собствениците, защото щранговете са обща собственост и ремонта трябва да се плати от всички.

Смяната на всички щрангове е най-добрия вариант, защото услугата ще бъде по-евтина, а резултата – много по-добър. Професионалистите по ВиК услуги ще се справят качествено и бързо, и по този начин водата ще бъде спряна за кратко. Ще се поставят нови полипропиленови тръби, нови спирателни кранове за всеки щранг, което ще позволи да се работи по-лесно по съответния щранг при нужда. Смяната на щрангове ще осигури нормална работа на всяка система от абонатната станция до последния етаж.

Инвестицията в този ремонт ще ви се изплати в близките две години чрез по-ниските сметки за вода, а най-вече ще ви осигури спокойствие. Ще си почивате, без да се замисляте за поредната авария.

Смяна на щрангове може всеки сам да направи в собственото си жилище. Тази работа трябва да се повери на професионалисти, защото не е по силите на човек, който няма опит. Металните тръби са тжки и за отстраняването им се изисква сила и внимание. Всички изисквания за безопасна работа трябва да се спазват, защото нараняванията не са рядкост. Много отговорно трябва да се подходи при свързване на щранговете с тези на съседите, за да не се получат течове.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *