Как да намерим надеждна ДДД фирма

ddd-firmaВинаги е много неприятно, когато у дома или офиса сме нападнати от различни вредители, които нарушават спокойствието ни. Да се преборим с тях не никак лесно, особено когато става въпрос за така добре познатите на всички хлебарки. Обикновено човек започва сам война с тях и тя винаги завършва с неуспех.

Когато искате да имате трайни и сигурни резултати е повече от необходимо да се доверите на професионалисти в областта. Те отлично знаят какви подходи и препарати са необходими за премахването на вредители от всякакъв вид.

С какво се занимават ДДД фирмите?

Съвсем накратко ще обобщим дейността на тези фирми:

–  Дезинфекция – Сигурно премахване на всякакъв вид патогенни микроорганизми – вируси, паразити и др.

– Дeзaкapизaция – Унищожаване на безгръбначни пaякooбpaзни инceкти – акари и кърлежи

– Дeзинceкция – Премахване на всякакъв вид инсекти – хлебарки, мравки, бълхи, комари, дървеници, мухи, оси, паяци и др.

– Дератизация – Трайно унищожаване на гризачи – мишки, плъхове, съсели и др.

Кой може да се възползва от услугите на ДДД фирма?

Няма никакво ограничение. Всички граждани и всеки бизнес, които имат проблеми с вредители от различен вид. Третират се жилищни сгради – стаи, къщи, блокове. Сгради с обществена и бизнес насоченост – магазини, ресторанти, столове, детски градини, училища, цехове, складове и др, както и открити тревни площи.

Колко пъти и кога е най-подходящо да се възползваме от тези услуги?

На тези въпроси не може да се отговори еднозначно. Всичко зависи от това до колко е засегнато вашето помещение и с кои точно вредители ще се наложи да се преборите. Ако вземем за пример хлебарките, който най-често тормозят жилищата, може да ви се наложи да извикате фирма 2 пъти.

Целта на повторното посещение е да се унищожат всичко хлебарки, който са били още яйца при първото третиране и не са били изложени на препаратите. Когато става въпрос за профилактика, едно обработване на помещението годишно е напълно достатъчно.

За избор на най-подходящо време от годината отново ще вземем за пример хлебарките. Те целогодишно обитават жилището, но зимата не се забелязват толкова, защото търсят топли местенца.

На пролет започват да се показва по-масово, веднага със затопляне на времето. Съветваме ви да използвате този период от годината и да се обадите на ДДД фирма, за да обезпаразитите своевременно дома си и да не позволите на вредителите да го превземат за поредна година.

Кои места се третират?

Ако сте решили сам да се справяте с вредителите, знаете ли къде да поставите отровата? Точно за това е необходимо да се доверите на професионалисти в областта. Те отлично знаят кои са най-предпочитаните (любими) места на вредителите. Обикновено се поставя препарат около вратите и прозорците, както и в долните и най-вече горни ъгли на всяка стая от жилището, офиса, магазина или друг вид помещение.

Разбира се всяка ДДД фирма си има запазени тънкости при третирането с препарати и залагат “капани“ на много по-закътани местенца. Точно в това се крие професионализма им и гаранцията за сигурен успех.

Внимание, има и фалшиви фирми

Поради наболялия проблем за хората, особено на територията на големите градове, се навъдиха много фалшиви фирми за борба с вредители. Тяхната цел далеч не е да ви отърве от проблема, а само и единствено да си прибере парите от уж извършената услуга.

Няма нужда да споменаваме, че резултат от дейността на фалшивите ДДД фирми няма, но не само това. След тях, освен че положението остава същото, остава и едно голямо разочарование на клиентите им.

Как да разпознаем измамните фирми?

Има две неща, които веднага трябва да ви сигнализират, че има нещо нередно:

–  Регистрация в министерството по здравеопазването липсва и не е под кoнтpoлa нa P3И (XEИ).

– Предложената услуга е твърде ниска в сравнение с тези на други фирми в областта. Това несъмнено трябва да ви наведе на мисълта, че препаратите, които се използват далеч не са на нужното ниво, качество и нямат лиценз. Съответно няма да имате резултат от тях.

Как да изберем най-подходящата за нас ДДД фирма?

  1. Уверете се, че избраната от вас фирма има лиценз от Министерството на здравеопазването и работи под контрола на P3И (XEИ). Тази информация трябва да е задължително обявена на сайта на ДДД фирмата. За допълнителна проверка можете да получите информация по телефона от всеки РИОКОЗ (РЗИ).
  2. Позаинтересувайте се от видовете препарати. Легитимните ДДД фирми работят само с одобрени от министерството на здравеопазването препарати, които не са ракообразуващи и нямат остра и задушлива миризма. Ако имате домашни любимци задължително проверете дали използваните отрови няма да им се отразят и на тях.

Опитайте се да разберете какви видове препарати се използват за видовете вредители. Професионалните фирми ще ви дадат ясен отговор, в който да разберете, че различните вредители изискват и различен подход и препарат за справянето с тях.

  1. Съветваме ви да изберете няколко фирми и да отправите запитване към тях. Имайте в предвид, че контролираните от РЗИ фирми нямат големи ценови разлики.
  2. Добрите ДДД фирми знаят, че борбата с някои вредители изисква повече от едно третиране на помещенията и няма да ви обещаят чудеса от първия път. Те по-скоро могат да ви предложат абонаментно обслужване, от което вече можете да сте абсолютно сигурни, че ще си решите проблема дълготрайно.

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *