Варианти за усвояване на тераси

Усвояване на терасите се налага поради редица причини. Преди всичко целта е да се запази това пространство чисто – без прах, без влияние на атмосферните условия. За апартаменти с малка площ това е възможност тя да се увеличи. Новоусвоената площ може да се ползва както като самостоятелна практична кухня, така и да се включи към някоя от стаите. Често това е място за работен кабинет или за фитнес. Добре усвоената площ е уютно място за разговори с приятели и наблюдаване на външната среда.

За да се превърне терасата в приятно и желано кътче е необходимо да се извършат доста дейности – зидане, остъкляване, изолация и много още работи за вътрешно оформяне според предназначението на новата площ. Има много фирми, които предлагат усвояване на тераси. Връзката с тях е много лесна, защото имат добре разработени сайтове и чрез интернет бързо ще намерите най-добрата според вас.

Желателно е да се консултирате със специалисти как точно да постъпите с вашата тераса. На пазара има много предложения за усвояване на тераси. Могат да се използват ПВЦ профили, остъкляване с дървени рамки, безпрофилно остъкляване. Всеки от вариантите има своите предимства и недостатъци за това е необходима консултация със специалист за да се прецени точно за вашата тераса кое е най-добре.

Остъкляването на терасата я предпазва от влиянието на вятър и валежи, не попада прах. За добра топлоизолация е желателно да се ползват стъклопакети. Ползването на дървото при усвояване на площта е красиво, но иска много поддръжка, а и самите дървени рамки скриват изгледа навън. За предпочитане е ползването на ПВЦ профили, но и тук е добре да се обърне внимание на удобството за ползване. Безпрофилното остъкляване е най-качествено, защото при него не се губи площ за профили, осветлението и видимостта са най-добри.

Много е важно преди да започнете работата по терасата да сте наясно с каква цел ще я ползвате, защото това има значение за усвояване на тераси. При включване на площта към някоя от стаите може да се наложи събаряне на стени, зидане откъм съседите, подсилване на пода, поставяне на плочки или друго подово покритие, топлоизолация. За всички въпроси е добре да се консултирате с професионалисти по усвояване на тераси, поставяне на навеси и козирки.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *