Свети влас – почивка на море и хотели във Влас

Сред малките, но специални места на родното крайбрежие съвсем близо до Слънчев бряг откриваме Свети Влас. През последните години той се прочу със своето страхотно яхтено пристанище и отлични условия за летуване, както и с многото си възможности за настаняване в къщи за гости или хотели в Свети Влас.
Разположен едва на 5 километра от Слънчев бряг, китния Свети Влас е градче с население от едва 3000 души. Статута си от село на град променя съвсем скоро – през 2006 година. В последните години все повече туристи, избрали българската част на Черно море за почивка често предпочитат именно това място заради редицата удобни възможности, които то предлага на своите гости. Сред новостите са множеството нови хотели в Свети Влас, както и обновената инфраструктура на града.
Плажовете в Свети Влас не са много. Тук има едва 3 плажа, а общата дължина на плажната ивица е километър и половина, което пък предлага една специална уютна обстановка и то недалеч от претъпканите плажове на Слънчев бряг, предлагайки на гостите възможност за спокойна или луда ваканция по техен вкус.
Сред поводите за гордост на местните е невероятно красивото яхтено пристанище „Марина Диневи“, което предлага отлични опции на всеки запален почитател на този тип забавления. Естествено тук можете да наемете или дори да си купите собствена яхта и да се отдадете смело на ветроходство. Самото пристанище в Свети Влас дори бе заснето в няколко епизода на един от най-популярните сериали в България за последните 20 години – Под Прикритие.
Хубавото, за всеки потърсил нощувки и квартири в Свети Влас е, че цените са значително по-ниски от тези в близкия Слънчев бряг, като така можете да изберете да прекарате част от почивката си на спокойствие, а през останалото време да се забавлявате в десетките дискотеки на най-големия летен курорт в България. Както вече споменахме многото хотели и къщи за гости в Свети Влас ще ви дадат възможност да изберете сред стотици варианти за настаняване, за да прекарате едно наистина незабравимо лято.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *