Ryanair ще продава билети до Гърция срещу планински кози

Ексцентричният изпълнителен директор на самолетния превозвач Ryanair заяви по-рано тази седмица, че компанията ще започва да продава самолетни билети до гръцките острови Корфу и Крит срещу планински кози. Изявлението, което никой не знае дали е шега или сериозно намерение, успя да провокира усмивки под мустак на лицата на мнозина от колегите му.
Това не е първият случай, в който Майкъл О’Лиъри шокира света с действията и намеренията си. Миналият месец успя да провокира остри критики от страна на клиентите на фирмата, когато обяви, че ще намали броя на тоалетните помещения на борда на самолетите, които Ryanair ползва, само до една. Решението бе взето с оглед на факта, че така ще се открият от 6 до 8 повече места и цената за самолетни билети ще падне.
От догодина фирмата ще започне да обслужва редовни полети до някои от райските гръцки острови. Попитан, дали местното население ще може да плаща в драхми, в случай че Гърция излезе от еврозоната и не ползва вече единната валута, изпълнителният директор отговори, че никой в самолетната компания няма прекалено високо самочуствие, за да откаже пари на клиент и че би приел и сумата в брой планински кози, ако потребителят го изисква.
О’Лиъри изглежда е бил в доста добро настроение, защото на въпроса, какъв е перфектния турист, той отговаря с ехидна усмивка, че това е този, който има пулс и валидна кредитна карта. Той коментира също, че и самолетите с една тоалетна ще бъдат само за по-кратки полети.
Много от критиците му го обвиняват в безчовечност и прекалена съсредоточеност върху правенето на пари, но фактът, че Ryanair продължава да се разраства като компания и да предлага все повече евтини самолетни билети не е тайна за никого.
Дали наистина някой грък, решил да емигрира, ще плати полета си до желаната дестинация с цяло стадо планински кози, или не, все още е въпрос на време. А дотогава ще чакаме следшащото хитроумно изявление на г-н О’Лиъри.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *