Ryanair предупреждава за нефункционалност на сайта си

Ryanair, която е сред най-известните нискотарифни авиокомпании на територията на Европа, предупреди, че сайтът й няма да функционира от 18.05.2012 вечерта до 20.05.2012. Причините за това са свързани с необходимите процедури по поддръжката му, които тряба да бъдат извършени, за да се изчистят всички бъгове от системата. От фирмата съветват всички свои пътници, закупили самолетни билети онлайн, да ги принтират най-късно до петък следобед.

Тъй като сайтът няма да бъде достъпен дори и за служителите на компанията, най-добре е всеки клиент да се погрижи за собствения си пас. Авиогигантът често е бил критикуван в миналото, че налага прекалено сурови условия на потребителите. Въпреки че скоро може да му се наложи да премахне таксата за предварителна покупка на самолетни билети онлайн, засега Ryanair продължава практиката. Оправданието е, че събраните пари не отиват директно във фирмата, а покриват комунални пътнически разходи.

Затова и повечето пасажери се грижат да принтират по-рано и навреме своите пасове, тъй като ако услугата бъде извършена директно на летището, тя ще струва £60. Всеки пътник може сам да се погрижи за това от вкъщи или друго място с принтер.

Принтирането може да стане най-рано 2 седмици преди полета и най-късно 4 часа преди полета. На всеки от клиентите предстои да бъде изпратен специален имейл, в който ще бъде уведомен за предстоящата техническа профилактика на сайта. Всеки с билет за събота или неделя ще бъде посъветван да се чекира онлайн до 16:00 в петък.

От Ryanair обявиха, че се очаква процедурите по поддръжка на сайта да подобрят скоростта му, както и да добавят функция за изпращане на текстово съобщение към клиентите, в случай на забавяне или отмяна на полета. Последното ще бъде изцяло нова услуга, която авиогигантът предлага на пътниците. Тяхната надежда е, че по този начин пасажерите ще имат по-голяма възможност за планиране на времето и разходите си, ако по природна или друга причина нямат възможност да излетят.

Най-засегнати от процедурата се очаква да бъдат футболните фенове, летящи през уикенда към Мюнхен за финалния мач от Шампионската лига между Челси и Байерн.

BELLA : http://www.evtinisamoletnibileti.eu/

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *