Пътувайте с лекота

ПътуванеПрибрахте ли всички чинийки, кутийки с бижута, няколкото закачалки и мини ютията си в куфара? И по-важният въпрос – успяхте ли да го затворите? Какъвто и да е отговорът, съветът ни към вас е един – извадете всичко и пътувайте с лекота. Не товарете гърба и джоба си с излишен багаж, защото всичко, което тъпчем в багажите си, обикновено се връща неизползвано и само разходено до съответната дестинация.

Представяме ви част от нещата, които не е нужно да носите със себе си по време на ваканция.

Хавлии

Повечето хотели, които поддържат определен стандарт, предвиждат кърпи, така че оставете вашите на мястото им в дома си. Ако все пак искате да вземете някаква, но тя да не направи багажът ви много тежък, изберете някоя от специалните кърпи от микрофибър – много са удобни и изсъхват бързо. Можете да си намерите такива, с дръжка, които да прикрепите към вътрешната част на багажа си. По отношение на хавлиените кърпи, ако сте се запътили към плажа, вероятно ви преследва неизменната дилема – да си вземете ли хавлиите за плаж или не.

В този случай ви съветваме да прецените дали да се товарите с тях или да предпочетете да си купите такива на място. Другият неудачен вариант, който не ви препоръчваме е да използвате кърпите от хотела. Опасността в този случай не е просто да ги върнете мръсни и пълни с пясък, но и всички на плажа да разберат какво сте направили.

Пътеводителите

Изданията с туристически справочници стават все по-красиви и пълни с информация. С това се увеличава и обемът им обаче. Затова горещо ви препоръчваме ако имате такива пътеводители да си ги оставите вкъщи и да си вземете електронен вариант. Ако имате четец или по някаква причина не можете да снимате най-важната информация с телефона си, тогава прибегнете към фотокопия. Просто изберете страниците, които смятате, че ще ви послужат и си ги снимайте. Когато използвате някоя от тях просто я изхвърлете или си направете самолетче от нея.

Фойерверки и друг арсенал

И накрая, още един съвет. Той не е за лек багаж, а за безпроблемно пристигане на багажа ви. Ако сте тръгнали на път по време на коледните и новогодишни празници, не бъдете неразумни, извадете всички пиратки и бенгалски огньове от куфарите си.

(Източник – http://eftinihoteli.net/)

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *