Ново улеснение за търсене на хотели от Гугъл

Гугъл като че ли се състезава с времето, пускайки проект след проект. Последното нововъведение на компанията е “Google Hotel Finder”, което може да се окаже страхотен пробив и в туристическия сектор. Новият експеримент на Гугъл изглежда доста стабилно разработен и още от самото начало има добри характеристики. Статистика показва, че резервирането на самолетни билети онлайн е доста по-малко разпространено, отколкото ангажирането на хотелски стаи и потенциалът за развитие на тази ниша е по-богат. Така от Гугъл отправят поредно предизвикателство към водещите гиганти-експерти в областта.

От компанията са възприели политика на безпристрастност по отношение на хотелите, като показва най-добрите резултати според изискванията на потребителите. Hotel Finder свързва клиента със сайтове както на портали за онлайн резервация, така и сайтове на конкретни хотели. Реклами с хотелски оферти се появяват на Google Maps и при обикновено търсене с търсачката, но не и при Hotel Finder.

Търсенето на подходящ хотел е лесно – получените резултати могат да се подреждат според няколко критерия – цена, рейтинг, локация и други. Ако искате да придобиете по-ясна представа кое къде точно се намира, кликнете на малката карта в лявата лента на страницата, за да видите целия град с желания район, осветен и ограден в син четириъгълник. Можете да добавите още един и да го разширявате колкото искате, за да получите повече резултати. Наличните хотели са сини точки на картата, минаване с курсора над всяка синя точка показва името на мястото, а кликването върху нея извежда прозорец с точен адрес, цена, бутон “Резервирай”, 2 от ревютата на Гугъл потребители и снимки, ако има такива. Приятна подробност е бутонът “Добави в списък”, с което можете да отделите селекция от няколко хотела, докато разглеждате всички опции и после да си изберете от най-добрите сред тях. Осветените участъци на картата всъщност показват наличиети на популярни туристически атракции, така че да прецените къде предпочитате да отседнете.

Всичко изглежда много ориентирано и съобразено с най-основните съображения на потребителя и е много вероятно Google Finder бързо да набере популярност. Засега обаче платформата позволява търсене само в градове в САЩ. Повече от сигурно е обаче, че интерес към нея би имало и на много други пазари.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *