Най-стилните нации в Европа

С толкова много седмици на модата из различни столици в Европа и по света, въпросът за най-стилната нация е съвсем резонен. Преди няколко дни, известен британския портал самолетни билети за пореден път се обърна към своите посетители и направи проучване относно стила на хората от страните по света.

Мащабът на проучването съвсем не беше малък, цели 12 хиляди анкетирани взеха участие с отговорите си. Както може би мнозина са очаквали, резултатът изведе Италия на първо място.

Наистина, съвсем не изненадващо, родината на легендарни модни къщи като Гучи и Армани, е начело на класацията, въпреки толкова известните Седмици на модата в Лондон и Париж. Британците остават на 4-то място, а Франция се нарежда трета в стилната класация. Оказва се, че според запитаните Испания заслужава да бъде подгласничката на Италия и да мери изискани дрехи и обувки с Ботуша.

Към първите пет в класацията се присъединяват и първите пет сред най-зле облечените хора, според резултатите от анкетата. На дъното на морето от стил се оказват руснаците и холандците. Те въпреки че се опитват да се отърсят от стари стереотипи като шапки от мечка и кожени палта, явно не са успели да впечатлят анкетираните с особен стил в обличането си.

Самите британци също си имат собствена битка помежду си – в нея три четвърти са гласували за англичаните като най-стилни, следвани от шотландците. Нататък в класацията само 1% дели уелсците – на трето място, и хората от Северна Ирландия – на четвърто.

Несъмнено предстои залите за пристигащи и заминаващи в Лондон, Париж и Милано тепърва да се напълнят с елегантни облекла. Може би в зависимост от сезона ще се променят и най-стилните нации. Засега обаче британците имат още какво да научат от своите по-високостоящи в класацията съперници по стил. Въпреки че Обединеното кралство е родина на някои световно известни дизайнери, очевидно му остава още доста път, докато успее да убеди посетителите си и самото себе си, че е наистина една от големите столици на модата.

Петте най-стилните нации:


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *