На Нова Година стават чудеса!

Още от древността хората свързват настъпването на Новата година с ново начало, стремеж към по-добър живот, с надежда.
Нова Година е един от най-древните празници, честван за първи път преди 4000 години в древната Вавилонска кула. Тогава Нова Година била в първия ден на пролетта, когато се засявала реколтата и цъфтяли растенията. Промяната настъпила в началото на първото хилядолетие, когато римляните започват да отбелязват настъпването на новата година на 1 Януари.
Едно от най-разпространените предания е ,че човек може да повлияе на късмета си през идващата нова година 2012 според това което прави или яде през първия ден на годината. Затова и повечето хора прекарват празника и първите минути на нова година с най-близките си приятели и семейството си.
Според проучване на “Кимба Тур” – български туроператор, Нова година е един от най-дългоочакваните, най-тържествените и отрано планирани празници сред българите. Голяма част от хората се съсредоточават върху мястото, според компанията – на планина, на спа или в по-отдалечена вила, при по-големите и шумни компании. Други пък залагат на домашния уют или вилата. В крайна сметка вече всички знаят, че времето лети бързо и решенията трябва да се вземат навреме, докато все още изборът е по-голям, а цените по-ниски.
Безспорно всички се стремят към най-незабравимото и уютно изживяване. Заради това и призивът на Кимба Тур е, че: Изборът откъм място за изкарването на Нова Година си е лично Ваш. Важно е обаче той да бъде организиран професионално, за да превърнете обикновената почивка в незабравим спомен.
Кимба Тур може да Ви предложи различни варианти за почивка на планина, като: Нова година в Беклемето , Нова година в Боровец, Нова година в Банско, Нова година в Добринище , Нова година в Пампорово, Нова година в Разлог, Нова година в Смолян, Нова година в Троян или Нова година в Якоруда.
За желаещите да се насладят на зимната приказка мързелувайки, през прозореца, Кимба Тур предлага незабравима Спа почивка в България: Нова година в с. Баня, Нова година във Велинград, Нова година в Девин, Нова година в Рибарица, Нова година в Павел баня, Нова година в Сандански, Нова година в Старозагорски минерални бани, Нова година в Трявна или Нова година в Чифлик.
Ако пък искате да се отделите от пределите на България, заповядайте да разгледате една различна култура, друг свят през очите на Истанбул, Турция.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *