Морските круизи са полезни за здравето и духа

Морските круизи не са само екскурзии и различни развлечения. На борда на корабите за круизи има модерни СПА центрове, фитнес зали лечебно-оздравителни комплекси в съчетание с качествено медицинско обслужване. Освен това, цената на всички тези екстри е значително по-ниска, отколкото на брега. Всички услуги на борда на кораба са с по-ниски цени, както и стоките, които се продават в магазините. Това е, защото стоките и услугите са освободени от мита, такси и данъци.
В днешно време водещите пуристически компании пропагандират здравословен начин на живот на своите кораби за круизи. В ресторантите и почти всички помещения, в които се събират пасажерите е забранено пушенето, като за пушачите има обособени специални места, където да се отдават на вредния си навик. На борда има ултрамодерни фитнес зали, сауни, джакузи и центрове за красота. Пасажерите могат да се записват в групи по аеробика, йога и още много подобни занимания. На тяхно разположение са професионални треньори и инструктори, към които да се обръщат за индивидуална програма.
Нито един туристически лайнер не е построен без СПА център с богат набор от процедури. На големите кораби за круизи има не един, а няколко такива центъра, с различни ценови категории. Всеки може да се подложи на таласотерапия, термални вани, зони за релакс и всякакви други екстри. Отделно има изградени спортни съоръжения и всеки може да играе футбол, баскетбол, тенис и дори голф. На по-големите кораби, построени специално за круизи има не един, а няколко басейна, в които пасажерите могат да плуват по всяко време.
Много хора се записват на морски круизи с идеята да се погрижат за здравето си по време на пътуването. Освен почивката и приятното прекарване на времето, на борда на кораба те могат да се хранят здравословно, да спортуват и да се подложат на серия от лечебни и разкрасяващи процедури. Тъй като повечето хора са заети постоянно с бизнеса си, морските круизи им дават възможността да спестят време, като докато тече ваканцията им, те могат да си починат, да се разходят по различни интересни места и същевременно да се подложат на редица оздравителни процедури.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *