Малко информацийка за село Рибарица

Рибарица е в подножието на Тетевенския Балкан, и е на разстояние 130 км от София. Ежегодно, туристи от нашата родина и други държави гостуват в балканското село, за да се полюбуват на чистия въздух на 600 м надморска височина, а също и на условията за приятна и спокойна отпуска в един от многото малки и големи квартири, които се дават под наем от местните.
Рибарица се намира на река Бели Вит, в която гостуващите могат да ловят черни мрени и други планински речни риби. В селището има много ресторанти, където „приятелите“ на курорта могат да опитат местните рибни и други традиционни специалитети.
Като се изключат риболова и туризма, хора от всякъде един път годишно гостуват в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), по време на което се правят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.
Наред с големия брой от типично битови български къщи и хотели, за изисканите гости на селото има и съвсем авторитетни хотели със Спа, басейни и доброто оборудване.
Практичните и красиви хотели, вили и къщи в Рибарица се превръщат във все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на различни асоциации и сдружения от нашата държава.
Най-честите туристи, които гостуват на Рибарица са от столицата ни. Те се нуждаят да избягат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Ето с това се различава курортното селце от другите населени места.
Лятото може да се порадватемногото басейни, които са перфектно поддържани, а също така и местните водни вирове с уникалните скали.
В зимния сезон, когато има достатъчно сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Трудно ще се срещнат хора, които са посетили хотелите в Рибарица и са останали недоволни. Местните също са много дружелюбни и ще ви помогнат с каквото могат.
При всички случаи трябва да посетите и местността „Костина“, която е идеално място за барбекю на открито.
Изкарайте една чудна отмора със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *