Курортът Чепеларе – чудесно място за ски

Чепеларе е малко и китно планинско градче, разположено в безкрайните обятия на Родопите. Шири се на двата бряга на река Чая, а това му придобива още по-голяма живописност и очарование.
Ежегодно Чепеларе привлича огромен брой туристи със своите приказни природни дадености и отлични условия за туризъм. Намира се на около 9 км. от Пампорово и на 20 км. от Смолян.
От доста години насам градът е един от най-предпочитаните зимни курорти у нас, където всеки може да се отпусне и прекара незабравима ваканция. И макар, че Чепеларе е малък ски курорт, той притежава всичко необходимо, което да ви гарантира веселото и чудесно изкарване. Хотелите са с високо ниво на обслужване, ресторантите и механичките предлагат вкусна и апетитна храна, а ски пистите са подходящи и за любители и за професионални скиори.
Никой не би могъл да отрече, че Чепеларе притежава зашеметяваща природа. Накъдето и да се спре погледът се редят гъсти и вековни гори, високи и ниски била, зелени поляни и безгранични хоризонти. Въздухът е кристално чист, а атмосферата е релаксираща и отпускаща.
В курорта има чудесни възможности за развитието на ски туризма, заради благоприятния климат и дългата зима.Общата дължина на ски трасетата е приблизително 20 км., а най-дългата сред тях се нарича Мечи чал – 6 км.
В района не липсват и интересни забележителности. Природни красоти са представени от уникалните скални образувания Чудните мостове, намиращи се в подножието на връх Голям Персенк. Няма как да не споменем и вълшебните Смолянски езера и резервата Момчиловски дол, както и Националната астрономическа обсерватория „Рожен” на около 15 км. от Чепеларе.
В самото градче могат да се разгледат църквите „Св. Атанас” и „Св.Дева Мария”. Курортът може да се похвали и с наистина впечатляваща архитектура, запазена от Възрожденския период и предизвикваща удивлението на посетителите.

Със сигурност тук ви очакват дни пълни с емоции и незабравими преживявания.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *