Къде и кога да отидем на круиз?

Тъй като круизът е почивка с доста солидна цена, вие искате да сте сигурни, че правите най-добрия избор. Разбираме ви и ще се опитаме да ви дадем някои насоки, макар че е трудно някой друг освен вас да каже дали един круиз е добър или не. Това просто зависи от нещата, които вие искате да преживеете. Затова, като начало, определете дали ви се плава по море или по река.
Средиземноморските круизи са много разнообразни. Всеки може да си намери по нещо: романтиците, волните души, които искат да се забавляват, любителите на водни спортове, на историята и изкуствата, и на кулинарните изкушения. Още преди да платите вашите средиземноморски круизи, трябва да си дадете сметка, че ще има дни, в които няма да виждате друго освен огромното синьо море. Ще пътувате на кораб заедно с поне още 300 човека и ако не ви хареса, много ще искате да слезете, но просто няма да има как. Това последното е малко крайно твърдение всъщност, защото досега не сме срещали човек, който да е бил на круиз в Средиземно море и да не му е харесало.
По море пътувате с по-голям кораб. Атракциите и забавленията са повече. Луксът е по-голям. Имате възможност да се запознаете с повече хора и да намерите нова компания за пътуването си. От друга страна не е задължително да общувате. Хората, които пътуват заедно с вас на кораба, уважават личното пространство на другия. Но ако не сте догледали и сте самотен млад господин на средиземноморски круиз за семейства, не сме сигурни, че ще останете много доволен.
Ако ще ходите на средиземноморски круиз, най-добре е това да стане в началото на сезона – юни месец – или в края му – през август. Тогава хората са по-малко, цените са по-ниски, а времето топло и слънчево.
Плава ви се по река? Круизи по Дунав се нарича отговорът на вашето желание. Маршрутите им са страхотни – ще спрете в едни от най-красивите градове в Европа – Будапеща, Виена, Братислава. По време на плаването пред очите ви ще се сменят различни природни картини. Пейзажът е разнообразен – хълмове, селца, лозя, долини – реката ви отвежда на невероятни места.
Круизите по Дунав обаче се извършват с по-малки корабчета, които не са хипер луксозни и на които няма толкова много забавления. Добре е да го имате предвид, за да не се окаже проблем за вас. Обслужването е на висота, както и при средиземноморските круизи, просто е по-сърдечно. Това е нормално, като се има предвид, че на кораба има много по-малко пътници. Големите купонджии трябва да знаят, че средната възраст на хората, които отиват на круизи по Дунава е около 60 – 70 години. Дискотеки, силна музика, танци до зори – забравете за подобни мечти. Настройте се за тиха почивка с дълги разговори. Най-доброто време е началото на лятото или есента – точно, както и при средиземноморските круизи.
Разгледайте различни кораби. Съберете максимално количество информация за всеки един и не решавайте според цената, а според това каква наистина искате да е вашата почивка.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *