Интервю с Шайлеш Манга

Ако Шайлеш Манга не ви говори нищо, то със сигурност сте чували за иновативното решение на компанията Air New Zeland, с която превозвачът успя да революционализира пространството на борда, като предложи едно доста удобно решение за двойки, както и за семейства – т.нар. Skycouch.

Продуктът, който представлява няколко седалки в едно пространство е функционален и удобен и както се оказва, това е резултат не толкова не гениални прозрения от страна на дизайнерите, колкото на внимателни тестове и проучвания и паралелно с тях допълнения и промени на съответното пространство.

Air New Zeland

По този начин по време на всички полети на дълги разстояния на Air New Zeland пасажерите, които пътуват заедно или с децата си, могат да се наспят добре и да прекарат добре времето на борда, без да се притесняват от липса на пространство и удобства.

Шайлеш Манга за тестването на продукти

За тези, които не са чували за Шайлеш Манга, това е директорът на компанията Optimal Usability, която е базирана в Нова Зеландия и която е управлявала тестването на продукта Skycouch. Вижте какво споделя господин Манга за изпитването на продукти и за навиците на потребителите, когато става дума за процес на разработка и дизайн на даден артикул.

Попитан по какъв начин се отразява на творческия процес фактът, че хората имат много специфични нужди и навици, Манга отговаря: „Хората, които са на път, са доста адаптивни. Когато има някакъв страхотен продукт или някаква добра услуга, които посрещат основните им нужди, смятам, че пасажерите сами започват да намират решения и да отвеждат продукта или услугата на друго ниво, именно като влизат в досег и взаимовръзка с дизайна по начини, по които създателите му дори не са предполагали, че могат да съществуват.”

Според Манга най-важното, което трябва да се знае при създаването на един продукт е това какви са мотивите на клиентите да го използват. Втората важна част от креативния процес е създателите да не се страхуват да го изпробват колкото пъти е необходимо, докато стигнат до перфектното решение. И не на последно място е важно да се знае, че колкото и да смяташ продукта си за отличен, той не е такъв преди да премине през тествете и през опитите на много други хора.

Източник на информация: (http://poletisofia.info/)

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *