Евтини самолетни билети до Космоса

Ясно е, че космическият туризъм е едва в зората на развитието си. Рано е да се правят прогнози и засега има само един сигурен факт – цената на подобни самолетни билети, или по-скоро космически билети е доста висока – 200 хил. долара. Преди да ги съберете, потренирайте с малко по-евтини опции.

Zero G

Вярно, да излезеш в орбита съвсем не е по силите за всеки, но пък почти всеки може да си позволи да усети какво е да си в безтегловност. За скромните 5 хил. долара можете да използвате за тази цел Zero G. Използвайки специално модифициран самолет Боинг 727, Zero G създава безтегловна среда, в която пасажерите могат да се реят, обръщат и носят, сякаш са в Космоса. Всеки полет на Zero-G включва около 15 параболи, всяка от които трае по 20-30 секунди. Общо става дума за около 7 минути безтегловност. В сравнение с опцията на Върджин Галактик, чиято цена за излизане в открития космос е много по-солена, тук става дума за някакви си 714 долара на минута. Е, вярно, няма да имате удивителни гледки, но за утеха можете да си вземете някоя консервна кутия с астронавтска храна и да пробвате използване на вилица в безтегловност.

Ако все пак това ви се стори прекалено евтина опция и сте на принципа „Евтиното винаги излиза по-скъпо“, към баснословните варианти за политане в открития космос, се нарежда и един сравнително, по-приемлив вариант за космическа одисея. В него става дума за 95 хил. долара и той се казва Lynx Suborbital.

Lynx Suborbital

Създаден от Xcor Aerospace и управляван от Рокетшип турс (само как звучи!) Lynx Suborbital вече предлага полети на пазара. Програмата се състои в около едночасов полет и включва всички екстри – невероятното усещане от излитането, вълнението от липсата на гравитация, удивителните гледки, както и дългото връщане към Земята.

Каквото и да си изберете от двете опции, много бихме искали да ви дадем един съвет. Ако случайно стане така че ви попадне филма с Джони Деп наречен „Жената на астронавта“, наистина не ви препоръчваме да го гледате преди излитане, а дори и след кацане.

Извор poletisofia.net


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *