Боровец – Курортът в Сянката на Рила

Боровец е един от най-елитните и реномирани планински курорти в България, който целогодишно привлича български и чуждестранни туристи на почивка. Извисява се на 1350 метра надморска височина по живописните склонове на Рила планина и е разположен на 73 км. от София и на 10 км. от град Самоков.

Изграден е още през 1896 година, като първоначално тук била построена лятна резиденция на княз Фердинанд. Постепенно курортът започва да се разраства и модернизира и днес в него всеки ще открие по нещо за себе си – различни видове атракции, първокласни хотели, приятни ресторанти и кафенета, механички и дискотеки, множество забележителности и т.н.

Боровец е най-старият ски комплекс в България, с изумително красива природа, безкрайни борови гори, свеж и кристално чист въздух и великолепни гледки и картини. Той с право може да се гордее със своите отлично поддържани ски трасета, които са общо 17 на брой и с различно ниво на трудност. По тях имат възможността да се пързалят, както начиенащи, така и напреднали. В Боровец дори бихте могли да се насладите на нощно ски каране, тъй като по пистите е поставено специално осветление.

В района на курорта се срещат уникални природни и исторически забележителности, които в никакъв случай не бива да се пропускат. Такива например са Седемте рилски езера, които се намират съвсем наблизо и покоряват със своята прелест и магнетизъм. За любителите на скалното катерене истинско предизвикателство би било изкачването на величествения връх Мусала, който днес влиза в списъка на Стоте национални туристически обекта. Историческото наследство е представено от великолепния Рилски манастир, който е един от най-внушителните храмове у нас. Той впечатлява посетителите си с външния си вид и пищната си вътрешна украса. Основан е в далечния 10 век и е под егидата на Юнеско. Интересни за посещение са и царските дворци Бистрица, Ситняково и Саръгьол.

Отидете на почивка в Боровец, отделете няколко дни на прекрасният курорт и определено ще останете доволни от престоя си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *