7 добри практики за по-изгодни самолетни билети

С известно планиране и предвидливост ще можете да пътувате до вашата предпочитана дестинация без това да повлияе много на джоба ви. В тези няколко реда ще се опитаме да съберем седем хитри подхода, които ще ви помогнат да намерите по-успешно евтини билети за самолети.

1. Следете, когато в средствата за масова информация има информация някоя авиокомпания, това означава, че най-вероятно в този период върви рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно по-евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота най-често по-евтини дни за летене. Това важи и за полети рано сутрин и късно вечер. По празниците билетите обикновено са много по-скъпи. Това е валидно и за сезона на отпускарите.

3. Проучете пакетните оферти на авиолиниите. Обикновено ако наемете кола и резервирате хотелска стая от самолетната компания, пакета ще ви излезе по-изгодно. Не пропускайте да сравните техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако плащате за хотел отделно.

4. Направете ранна резервация. Колкото по-рано направите резервация, толкова по-изгоден ще е вашия полет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да имате план доста преди самата дата на полета, но средствата, които ще спестите ако направите малко усилия не са малко.

5. Потърсете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в търсачките с ключови думи „евтини самолетни билети“, „самолетни билети цени“, „самолетни билети промоции“ и други, за които се сетите.

6. Поинтересувайте се дали авиолинията, с която ще пътувате има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще пътувате с тази авиолиния, и ако съберете повече точки може би ще летите по-евтино или ще придобиете някои бонуси. Не неглижирайте тази възможност.

7. Всеизвестен факт, че едни от най-изгодните билети за самолети се продават от low cost авиокомпании като: уиз ер, изиджет, Ryanair, Nikiair и други.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *