4-метрово шоколадово дърво в Париж

ПарижФренската столица, вероятно за всекиго повече или по-малко е свързана с кулинарното си величие. Париж (самолетни билети до Париж) е мястото, където дори само за един уикенд можете да се насладите на огромен брой превъзходни места, сред които подканящи малки ресторанчета с отбрани вина и изкушаващи гурме лакомства в менютата си.

През ноември към прекрасната кулинарна атмосфера на Париж, вече може да се добави и още нещо любопито. Към него дори средностатистическия парижанин, макар и с повдигната вежда, би погледнал с възхищение. Става дума за уникално творение, цялото от шоколад, което се намира в луксозен бутик в града. Шоколадовата инсталация представлява дърво с маймуни на него, което и високо 4.5 метра.

Произведението е дело на шоколатиера Патрик Роджър и в момента се радва на изключително голям интерес от страна на минувачите на централния площад Мадлен.

За близо 5-метровата шоколадова скулптура, изработена в най-малки детайли, са използвани цели 5 тона от вкусния и необичаен материал. Интересното е, че произведението е направено без никаква структурна подкрепа и е толкова крехко колкото може едно нещо направено от захар и какао да бъде.

Каузата на начинанието

Г-н Роджър споделя, че това е наистина рисковано начинание. По думите му, когато една от маймуните, част от инсталацията, била премествана, се разпаднала на малки части. От появата си до днес скулптурата привлича вниманието на многобройните пазаруващи и минувачи на един от най-важните търговски булеварди на Париж. Освен възхищение, творбата се стреми да привлече и вниманието на хората към тежкото положение на африканската флора и фауна, както и многобройните заплахи от човешкото посегателство. Ако утре съумея да спася две маймуни, може би ще успея да спася 100 хектара“, обяснява Роджърс.

В допълнение шоколатиерът казва: „Една много голяма част от работата ми зависи от това да бъде опазена растителността. В този смисъл това, което правя е много важно за мен“.

Роджър планира да направи реплика на шоколадовото си творение, от алуминий и бронз.

Източник на информация – http://www.evtinisamoletnibileti.info/

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *