Почивка на планина – удоволствие през всеки сезон

Природните богатства на страната ни са невероятни и необятни. Даденостите, на които можем да се наслаждаваме са разнообразни, интересни, красиви и вълнуващи. Такива са и многото ни планини, сред които има такива, които са по-известни и посещаеми от други, но последните също заслужават вниманието на родни и чуждестранни туристи. По тази причина решихме да ви представим една от тях, която предлага чудесни условия за туризъм е идеална дестинация, ако тазгодишните ви планове включват почивка на планина.

Става дума за Осоговската планина, която освен роден туристически обект, е и границата ни с Македония. В забележителност я превръщат красивите й зелени гъсти гори, чистият въздух, зашеметяващите пейзажи, разбира се местоположението и възможностите за отдих, които предлага. Най-високият й връх е Руен, който е „виновен” за мястото на планина сред 100-те туристически обекта с национално значение.

И ако се чудите през кой сезон да посетите Осоговската планина, ще ви успокоим, че тя е атрактивна и привлекателна целогодишно. През зимата времето е изключително подходящо за почивка на планина, а точно тази е покрита със сняг, предлагаща възможности за практикуване на спортове. Любителите на ски могат да се насладят на чудесните условия на планината, наслаждавайки се на пейзажите, които се разкриват пред очите им.

Маунтийн Дрийм Хотел и СПААко случайно сте предприели почивка в Банско, то задължително удължете маршрута си, посещавайки Осоговската планина. Разбира се, няма как да има почивка на планина без пробване на ски пистите. Тази на Осогово предоставя възможност за професионална подготовка на посетителите, за да се възползват максимално от услугите, които им предоставят зимните курорти. Ако не сте толкова запалени спортисти, но обичате екстремните преживявания, другата писта „Трите буки”, пък, предоставя възможност на онези, които нямат толкова опит със ските. Освен това, атракция там е и спускането с шейни.
За почивката на планина в Банско, може да се ориентирате към офертата за почивка на хотел Маунтийн Дрийм тук: http://goo.gl/yx6Rs1

Предпочитайки почивка на планина, а не на море през лятото, както е характерно за повечето хора, вие избирате нещо различно. На която и българска планина да се спрете, няма как да сбъркате, защото ще получите само положителни емоции. Там са някои от най-красивите ски курорти, природни забележителности, еко пътеки с възможност за пешеходен туризъм и т.н.
Планините са чудесна възможност за практикуването на селски туризъм. Малките селца, сгушени там осигуряват пълноценна рекреация на своите туристи. Те са предпоставка за научаване на местни традиции и обичаи, участие в различни мероприятия и изживяване на много хубави и запомнящи се емоции.

След като веднъж решите, че тази година ще планирате почивка на планина, естествено е да потърсите различни оферти. Със сигурност ще откриете много, особено ако го направите по-рано, докато летният сезон все още не е започнал. В случай че решите да потърсите оферта за почивка на планина без да се ровите в интернет, списания, вестници или различни офиси, а да потърсите фирма чрез познати и приятели, е важно да се доверите да такава с утвърдени позиции на пазара. Много хора предпочитат и се интересуват от предложенията на своя любим тур оператор, когато стане влезе да планират своята почивка на планина, море, отпуска някъде далеч от градския шум и т.н.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *