Боровец – изборът на чужденците

боровец курортиВ скорошно проучване на туристическата индустрия сред европейските държави, България се нарежда на трето място в класацията за най-качествено обслужване! Въз основа на тези данни, от курортът Боровец подадоха информация, че броят на чуждестранните гости тази година е достигнал ръст от 20 % и ще се запази тенденцията за увеличаване на посетителите  през идния период! Несъмнено планинският курорт оставя трайни впечатления в отпочиващите по няколко причини, затова нека да проследим на какво се дължи изборът им!

Боровец е дестинация с традиции! Още през далечната 1896 г. княз Фердинанд построява лятната си резиденция тук, силно впечатлен от спиращите дъха панорамни гледки и  боровата гора. Първоначално сградата наподобява ловна хижа с няколко спални и кабинет, а по-късно са пристроени още две крила. Строежът завършва изцяло през 1914 г. и е наречен „Царска Бистрица”, тъй като дворцовият комплекс  се намира в близост до р. Бистрица Мурсаленска. Боровец бързо набира популярност и започват да се издигат модерни хотели. Вече повече от век, тази дестинация не спира да привлича активно туристическия поток от цял свят!

Курортът е атрактивен център за всяка възраст и всеки вкус! С внимание към детайла, обслужващият персонал в комплекса се старае да проучи предпочитанията на посетителите, така че да отговори адекватно на очакванията им за почивка в планината. Боровец стана известен с предложенията си за цялото семейство, защото гостите могат да се забавляват фамилно с вълнуващи аутдор активности.

Традиционно се практикуват зимни спортове като за целта се поддържат 24 км писти, а лифт съоръженията обслужват до 10 000 туристи на час в ски зоната. За удобството на отпочиващите зимният център предлага специализирани уроци с инструктор в ски училищата и възможност да се наемат реномирани марки екипировка. Моторните шейни са още една алтернатива за екстремни усещания сред снежната приказка на Боровец. Вълнуващите преживявания не секват и през лятото, когато гостите избират дали да направят тандемни полети  с парапланер,  дали да опознаят местността по off road маршрути или по планински велоалеи. Не бива да се пропускат поредните традиционни чествания за празника на Рила планина, защото тогава се отличават най-възрастният планинар, най-малкият турист и най-малкият покорител на връх Мусала.

Посетителите предпочитат Боровец, защото обслужването не прави компромиси спрямо световните изисквания! Хотелите предлагат богат списък от допълнителни услуги, с които да улеснят максимално гостите. Такъв тип удобство е плащането на посттерминал, трансфер от и до летището или заявка за транспорт до ски пистите. Посетителите могат да ползват безплатно паркинг място и безжичен интернет достъп. Към хотелите работи  спа център, в който опитни терапевти ще се погрижат за пълноценното изживяване на туристите след напрегнатия ден. Масажистите препоръчват пилинг  на тялото с кафе, зехтин и етерични масла, за да стимулират кръвообращението и да елиминират усещането за скованост. Ексфолирането на кожата с кафява захар пък придава фин блясък на кожата, премахвайки мъртвите клетки. На разположение са още сауната, солариумът, закритият плувен басейн с детска секция.

През своята 120 годишна история Боровец заслужено получи признанието за най-стария курорт на България, но без до изостава от модерните тенденции в туристическата индустрия. Създаден да оправдае изискания вкус на царската фамилия, днес курортът държи класацията за водеща дестинация в семейния туризъм, не само в България. Заповядайте в Боровец – предпочитаният избор!

Ако сте решили да прекарате почивката си в Боровец, ето откъде може да намерите списък с хотели: http://top20oferti.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%86/


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *