Защо да монтирате фотоволтаици и фотоволтаични системи от Крейн ООД

В последните пет – шест, че и повече години няма как да не сте усетили, че с всяка изминала година сметките ви за ток се увеличават и става все по – трудно да се справяте с тях.

Фотоволтаиците и фотоволтаичните системи са решението, ако искате да спестите пари и искате да можете да осигурите на домакинството нуждата електроенергия.

Как работят фотоволтаичните модули и системи и какви ще са вашите ползи от тях?

Като за начало ще започнем оттам, какво правят тези соларни „ неща” и защо могат да ви бъдат от голяма полза.

Знаете, че Слънцето ни дава нужната светлина и топлина, за да можем да живеем в нашия уютен свят. То ни топли, осигурява светлината и храната на всяко живо същество на планетата. Слънцето обаче има толкова много енергия, която не се използва, че е жалко да не се възползваме от него и да не уловим тази енергия, за да работи тя в наша полза.

Фотоволтаиците от Крейн ООД правят точно това – улавят слънчевата енергия и я преобразуват в електрическа, за да можем ние да я използваме.

Какво печелим от това?

В зависимост от желанията и възможностите ни, можем да монтираме в дома си или фотоволтаични модули или цели соларни електроцентрали.

Ако искаме например да спестим от сметките за ток без да се отказваме напълно от услугите на електропеносното дружество, то тогава най – изгодното за нас решение е да монтираме фотоволтаични модули, с които можем да използваме, за да затопляме вода, да се отопляваме през не много студените месеци или пък да захранваме електроуредите в жилището си.

Ако обаче искаме изобщо да не сме зависими от електропреносните дружества, то тогава идеалният вариант за нас би бил да се насочим към фотоволтаичните системи от Крейн ООД.

С какво се различават соларните системи от фотоволтаичните модули?

И едните, и другите улавят слънчевата енергия и я преобразуват в електрическа, но за разлика от соларните панели, фотоволтаичните системи могат да захранят с електричество цялото домакинство, а в някой случаи и собствениците на такива системи да продават излишната електроенергия на електроразпределителните дружества.

Фотоволтаичните системи са два вида – отворени и затворени ( автономни ). Отворените соларни електроцентрали не само, че произвеждат електричество за домакинството, но и за свързани с електропреносната мрежа и й продават излишната произведена енергия.

Затворените електроцентрали произвеждат електричество с което захранват домакинството и му осигуряват нужния комфорт.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *