В търсене на компютри втора ръка

Щом повечето хора минат покрай сервиз с надпис „Компютри втора ръка”, сякаш гледат скептично и подминават. Трябва, обаче, да знаете, че те не са толкова по-некачествени от новите. Даже са много по-изгодна инвестиция, защото плащате в пъти по-малка сума от тази, която бихте платили за ново устройство. Има безброй фирми, които предлагат различни модели компютри и всякакви примамливи оферти заедно с тях.
Не трябва да се заблуждавате, че щом хардуерът не е чисто нов, работи по-зле. Не си мислете, че заради това, устройството има проблеми при съвместимостта с останалата техника, технически неизправности или такива с операционната система. Важното в случая е, от къде ще вземете компютъра си, хубаво е това да бъде фирма, която има утвърдени позиции в този бизнес и знаете, че работи коректно.
Ако, пък, решите да разгледате компютри втора ръка, продаващите директно от собственик, трябва да проверите, дали съответния човек върши работата си съвестно, отнася ли се коректно с клиентите си и сключва ли сериозни сделки и споразумения. Може да посетите профила му в някой сайт, ако има такъв, а ако не, се допитайте лично до него за съответната машина. Който и вариант да изберете, трябва задължително да си оставите вратичка, т.е. да изискате от продавача проба при доставянето, преди да купите съответния компютър.
При покупка от фирма, е хубаво да представите точно и ясно условията си. При продажбата на компютри втора ръка, повечето компании ремонтират дефектите им, правят им пълна профилактика и проверяват изрядността на всички компоненти. Хубаво е, ако попаднете на сервиз, който дава и гаранция за вещите си. За съжаление, това не се практикува от много собственици, но ако потърсите, ще откриете такива. Този гаранционен период привлича клиентите още повече, защото въпреки че сте дали по-малко пари за нещо втора употреба, това са средства, а ако го развалите на втория ден – и много изхабени нерви.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *