Процесорите на смартфоните

Всеки смартфон разполага с процесор, който представлява неговият мозък. Работата му стои в основата на функционирането на самия телефон.
Колкото по-бърз е процесорът, толкова по-бърза ще бъде и работата на устройството, защото процесорът ще го позволява. Това води до възможност за по-бързо отваряне на всякакви приложения, игрите също стават с по-голяма производителност, а може даже и да имате възможността да обработвате безпроблемно видео.
На този етап Qualcomm Snapdragon 800 е един от най-добрите процесори за смартфони, който се използва във флагмана Samsung Galaxy S5. Скоро предстои да се появи и по-новият модел 810. Този процесор е в състояние да изпълнява едновременно много задачи и прави възможна много добрата графика при смартфоните от висок клас.

Чипът Snapdragon 600 също е доста производителен и го ползват устройства като HTC One. S4 Pro също е отличен процесор, приложен при Moto X например. Повечето смартфони на по-ниски цени пък работят със Snapdragon 400. Той е абсолютно достатъчен, за да задоволи ежедневните ви нужди, но при по-интерактивни дейности не успява да работи добре. Това много се отразява на работа върху обработването на клип например.

При Apple iPhone 5s модела разполага с чип A7 и предлага 64 бита за по-добра архитектура и двойно по-добра производителност при дейностите, както и изключително бърза графична обработка в сравнение с предхождащите ги A6 процесори при iPhone 5c. Това е основателна и сериозна причина, която да ви накара да се замислите и, ако разполагате с достатъчно средства, да инвестирате в по-скъпата версия.

Съвети и помощ при избора на добър процесор и въобще – за смартфони, може да намерите в сайта с най-много смартфони PhonesData. С помощта на подробната търсачка ще успеете да откриете точно това, което ви трябва. Освен това може да се запознаете и с точни и обстойни спецификации за всеки един модел. Коментарите, снимките и статиите са предназначени да ви информират максимално добре, за да успеете да подберете най-точният смартфон с най-добрия процесор според нуждите ви.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *