Няколко начина да се погрижите за вашите лаптоп батерии

Купили сте си нов лаптоп и се надявате това да се окажа добра и дълготрайна инвестиция. В случай, че не се случи нещо непредвидено вашата нова покупка ще ви служи поне 5-7 години но може би знаете, че животът на повечето лаптоп батерии е 2-3 години. Въпреки това, ако не се грижите за тях още след първата година ще забележите, че първоначалното време което сте работили преди да ви се изтощят батериите е вече само мираж. Все по-често ще ви се налага да презареждате своят лаптоп, а това вече е неприятно. Точно затова ще ви науча на някой неща, които ще са ви от голяма полза за удължаване живота на батериите ви.
Ако искате добра батерия тогава не си купувайте втора употреба. При все, че имат ниска цена те не могат да ви гарантират работа равна на една чисто нова батерия.
В случай, че работите в топла стая избягвайте да използвате лаптопа си; същото се отнася и когато сте навън под пряка слънчева светлина. Давам ви този съвет, защото горещината влияе доста пагубно на лаптоп батериите и на живота им.
Поставяйте вашият преносим компютър върху твърди и равни повърхности за да сте сигурни, че нищо не пречи на охлаждащата им система. Не дръжте лаптопът си върху коленете си, това е голяма грешка. Ако причините прегряване на компютъра тогава няма значение дали имате батерии за лаптоп HP, Lenovo, Apple или други реномирани марки, горещината вреди еднакво на всички. Препоръчително е когато ви се наложи да работите в среда с по-висока температура да имате охлаждащ пад, който да подпомага работата на вентилаторите. В случай, че цената му ви се струва висока можете да си направите и от подръчни материали. Залепете със тиксо няколко CD – та в долната част на лаптопа и така ще постигнете по-голяма циркулация на въздуха и това ще подпомогне охлаждането.
Такива бяха моите съвети, които надявам се ще ви помогнат да запазите колкото се може по-дълго живота на вашите лаптоп батерии.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *