Най-честите проблеми при лаптоп батериите

Батериите за лаптоп често са много скъп аксесоар, тъй като производителите на отделните марки произвеждат батерии, които пасват само на техните модели. По този начин те са монополисти на пазара и могат да поддържат цени много над себестойността им. Това е един от пазарните трикове на големите играчи, който ви насърчава да си закупите нов лаптоп вместо само да смените батериите му.
Някои от по-старите модели батерии за лаптоп, като никел-кадмиивите имат така наречения проблем с паметта т.е. ако не ги зареждате докрай те ще забравят, че имат неизползван капацитет и той ще бъде изгубен завинаги. Най-добрия начин да се справите с този проблем е като оставите батерията да се изтощи напълно поне веднъж в месеца. По този начин батерията ще запази първоначалната си памет и ще се удължи живота и на ползване.
Когато няма да използвате лаптопа си за продължителен период от време най-добре а да извадите батерията от него, понеже те отдават по малко енергия дори когато преносимия ви компютър е изключен.
Ако вашите лаптоп батерии загряват по време на работа трябва да ги замените с нови, защото могат да предизвикат сериозни щети по лаптопа ви. Аз лично имах подобен проблем с батерии за лаптоп на АSUS. Те загряваха по време на работа и това в крайна сметка повреди и компютъра ми и се наложи да си купувам нов. Затова ако имате подобен проблем не щадете средства, а си вземете нови батерии, за да не ви се налага да правите още по-големи разходи.
Така например миналата година 430 хиляди лаптоп батерии на Toshiba бяха изтеглени от пазара поради това, че продължаваха да се разреждат дори когато не се използват. Въпреки, че нямаше оплаквания от клиенти свързани с прегряване на батериите или повреди на лаптопите те решиха да си запазят реномето и да изтеглят продукцията, която в последствие можеше да даде някакви дефекти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *