Как да увеличим живота на ноутбук батериите?

Предишните поколения лаптопи и ноутбуци използваха Никел – Кадмиеви батерии които бяха не само неефективни, но и бяха опасни за околната среда. Следващите, Никел – Метал – Хидридни започнаха да се използват в по-мощните машини, те предлагаха по-добра енергийна ефективност. Днес всички ноутбуци и лаптопи използват Литиево – Йонни батерии, които за сега са най-добрите на пазара. Тези лаптоп батерии имат ниска степен на разреждане и това обуславя и по-дългият им живот. Въпреки това, времето между две зареждания силно зависи от приложенията, които се използват. Вижте колко е средното време на работа на един лаптоп с едно зареждане и как може да се увеличи то:
Повечето производители заявяват, че животът на техните батерии за лаптоп е около 5 часа. Това е възможно само при идеални условия, като оставяне на лаптопа на черен скрийнсейвър без да му задаваме задачи. Практически това е невъзможно и точно това е причината лаптопите да работят около 2-4 часа. Дори ноутбуци с дълъг живот на батериите трудно предлага над 4 часа работа. Игрите, видеото и слушането на музика по-бързо изтощават батериите, докато по-леките приложения дават повече време.
Как да увеличим живота на ноутбук батериите?
Редовно дефрагментиране
Представянето на хард диска страшно много влия върху една ноутбук батерия. По-бързият диск има много по-малко нужди от енергия. Скоростта на хард диска може да бъде увеличена с редовното дефрагментиране на компютъра.
Намалете яркостта на екрана
Поддържайте яркостта до видимият минимум за да спестите енергия, имайте в предвид че повечето нови лаптопи са настроени на най-високата яркост. Също така избягвайте държането на лаптопа в режим на готовност, за предпочитане е „спящият“ режим.
Минимизирайте броят на задачите
Оставете да работят само тези приложения, с които в момента работите. В голяма част от случаите ние оставяме толкова много задачи, които остават на заден план но изтощават батерията на лаптопа.
Грижете се за вашата батерия за лаптоп
Това ще повиши времето и за работа. Почиствайте металните терминали на батерията с навлажнена със спирт кърпичка винаги когато е възможно. Не оставяйте батерията заредена напълно ако няма да ползвате дълго време вашият лаптоп. С правилна грижа и оптимално използване вие ще успеете да извлечете максималният потенциал на вашата лаптоп батерия.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *