Вратите в дома

При нанасяне в нов дом или ремонт на настоящото жилище не може да не обърнем внимание на една важна част от интериора – вратите.
Независимо дали са интериорни или външни, избора на врати за дома е също толкова отговорна задача, колкото и самото обзавеждане.
Интериорните врати могат да бъдат кухи или плътни, екстравагантни или класически, от дървесина или друг подходящ материал. Всичко е въпрос на избор, вкус и финансови възможности.
Ето някои насоки, които ще ви бъдат от полза при покупката на вашите врати за дома.
1. Помислете как вратите ще се съчетаят с останалото обзавеждане на вашето жилище.
Вие най-добре знаете какъв стил и тип обзавеждане ще изберете за дома си. Не допускайте грешката вратите да не са добре преценени по отношение на стила и интериора. Ако сте се насочили към по-екстравагантен интериор, вратите би трябвало да следват този стил, ако сте почитатели на класическите мебели, спрете се на стандартни като цвят, материал и дизайн врати.
2. Изберете материалът за вашите врати.
Ако става въпрос за външна врата, то тя ще трябва да е такава, че да издържа на различни температури и да ви осигурява сигурност и спокойствие. Най-често тези врати са от метал. Интериорните врати в жилището може да нямат подобни свойства, но е добре да се прецени дали искате да изолират шума или това е без значение за вас. Вратите, които са изработени от куха дървесина нямат подобни екстри, а тези от плътна дървесина добре изолират всеки шум. Други варианти са врати то фибростъкло, PVC, стъкло и алуминий или изцяло от дървесина.
3. Помислете за пространството в дома ви.
Ако вашият апартамент не е голям една от задачите на интериорния дизайнер, който ще проектира вътрешния облик на дома ви, ще е да използва максимално всяка възможност да се спести място. Най-вероятно той ще ви предложи да монтирате плъзгащи се врати, които наистина се вписват чудесно в маломерните жилища и са много практични.

В края на тази статия ще обобщим няколко основни неща относно избора на интериорни и външни врати за дома.
На първо място – това какви врати ще изберете зависи главно от вашето виждане за интериора на дома.
Все пак, важно е да се обърне внимание на качествата и дизайна на вратите, които купувате. За да ви служат вярно, те трябва да са изработени добре и да се съчетават стилово с всичко в дома ви.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *