Въпроси свързани с pvc дограмата

В края на 90-те години в България сред най-забележителните нови продукти са енергийно ефективните ПВЦ дограми. По времето, когато в продължение на десетилетия те са активно използвани в целия свят като много ефективен начин да се намали загубата на топлина в сградите.

Какво е PVC, и защо тя се използва за прозорци?

Такава популярност е лесно да се обясни: този материал се характеризира с ниска цена, безопасност и издръжливост. За разлика от дървото или метала, пластмасата не променя физическите си свойства от влагата, не се деформира, ръждясва или гние. След монтирането на pvc дограма се намалят разходите за отопление на помещението.

С какво PVC прозорците са по-добри от традиционните прозорци?

Модерният пластмасов прозорец се състои от няколко елемента: каса, крило, стъкло и обков.

Една от основните разлики е наличието на стъклопакет, състоящ се от две или три стъкла, и въздушни междина между тях. Тази конструкция запазва топлината по-добре в сравнение с традиционното единично стъкло използвано при старата дървена дограма. В допълнение, между касата и крилото има две или три гумени уплътнения, които подсилват изолационните свойства на pvc дограмата.

И накрая, модерно обзавеждане предлага много повече удобство за потребителите. Например, прозорците на крилото може да се отвори по няколко начина – не само разорана, но също така и облягане.

Каква дограма да изберем, че да запазва топлината?

Има няколко параметъра, които влияят върху топлоизолационните свойства на прозореца.Първо- броя на камерите на пвц профила. Колкото повече камери, толкова по-добра изолация на готовия прозорец. Като правило,при българските климатични условия е оптимално 5 камерен профил. Въпреки това, при местата с надморска височина над 1800 метра препоръчваме 6 или 7 камерни системи.

Тъй като по-голямата част от площта на прозореца не е профила, затова ще трябва да обърнете внимание на стъклопакета. Оптимален вариант е двоен стъклопакет с нискоемисионно стъкло или високоенергийно.За най-добра топлоизолация троен стъклопакет, при който две от стъклата са високоенергийно и нискоемисионно.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *