Топлоизолацията прави всеки дом уютен и сигурен

С напредване на иновативните технологии, на пазара могат да се намерят най-разнообразни като материал и качество топлоизолации. През последните години особено се разрасна строителството на жилищни сгради, къщи и вилни селища. Това наложи да се използват масово модерни топлоизолации, които са задължителни за новопостроени сгради.

От една стана те отнемат все още намиращата се влага в зидовете, а от друга задържат топлината в помещенията. Покрай „бума” в строителството често може да се видят обяви на алпинистки бригади, които слагат или по-точно казано обличат в топлоизолации по-високите сгради.
Наистина по своята същност различните видове топлоизолации служат да изолират помещенията в един дом от външни атмосферни влияния, да отнемат влагата, като в същото време не я задържат. Какво означава това? По принцип всички топлоизолации се изработват от специални, „дишащи” материали, които позволяват в съответния материал да проникне влагата от помещението, но тя да не се задържа в него.

Днес могат да се намерят най-различни видове топлоизолации. Има топлоизолации, които представляват плочи от каменна вата, панели от минерална вата или от по-популярния стиропор. За поставянето на топлоизолации по сградите, влияят много фактори. От една стана от какъв тип е сградата, дали е панелна, тухлена или постройка, облицована с дърво.

Много важно е добре да се съчетаят качествата на строителните елементи с тези на полаганите топлоизолацииhttp://www.boro-bg.com , така че да се осигури максимална и постоянна изолация на помещението от неблагоприятни външни и вътрешни атмосферни влияния.
На по-ниските сгради топлоизолации се монтират с помощта на алуминиево скеле, като в този случай клиентът има повече свобода за дизайнерски решения по окончателния фасаден вид на сградата.

При по-високите сгради, полагането на топлоизолации става с помощта на алпинистки техники и оборудване. Всички видове топлоизолации, трябва да съчетават в себе си няколко задължителни качества, като добра механична якост, която да позволява добра защита срещу външни атмосферни влияния. Добрата еластичност пък, позволява на поставените топлоизолации да поемат различни деформации, вследствие на слягане на сградата. Задължително всички топлоизолации трябва да имат пароустойчивост, тоест, да поемат влагата от помещенията, от околната среда, без обаче да я задържат.

Обикновено, топлоизолациите се използват за външен „кожух” на всяка сграда, но може да се използват и за изолация на вътрешни стани и тавани. Плочите минерална вата, каменна вата или стиропор, които се закрепват по външните стени на сградите трябва да имат поне пет-шест сантиметра дебелина. Тези видове външни топлоизолации се закрепват посредством крепежни елементи като дюбели. Отделните топлоизолационни платна трябва точно и плътно да съвпаднат едно с друго. След това върху плочите се полага специална шпакловъчна смес, върху която се поставя тънка укрепваща мрежа. На края се нанася нова шпакловъчна смес, а върху нея окончателната мазилка.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *