Мода за интериорни врати

Модата не оставя нито една сфера от живота без да окаже своето влияние. Това се отнася и за монтажа на интериорни врати в съвременното строителство. Вътрешните дизайнери имат амбицията да създават интериори с уникален вид и за тях стандартните интериорни врати са недопустими. За да осъществят своите идеи, те налагат създаването на врати с неповторим, ексклузивен вид, като същевременно да бъдат изработени от най-качествените материали.
Съвременната мода в интериорния дизайн има свои правила, които налага във всички аспекти на обзавеждането, като дава простор на идеите и оригиналната мисъл. Плътните правоъгълни интериорни врати изглеждат твърде скучно. Сега се предпочитат врати със стъклени елементи, които обаче са в причудливи форми, а самото стъкло е украсено с орнаменти. Ако сградата е построена със заоблени ъгли или прозорците са с овална форма, може и вътрешните врати да са като арки.
Някои сгради са толкова разчупени, че няма врата, която да е изцяло с прави ъгли. Може от едната страна ъглите да са прави, но от другата да са скосени. Това се прави, когато мястото, където се монтира вратата е ограничено от колони или други строителни елементи, които не позволяват да се оформи стандартен отвор.
В някои тесни жилища се поставят интериорни врати тип хармоника. Освен че вършат чудесна работа, тези врати придават необичаен вид на жилището. В малките жилища е добра идея да се поставят матови стъкла по вратите. Те отразяват светлината и създават интересни светлинни ефекти. Така се създава илюзия за повече пространство и тесните помещения излеждат по-просторни.
Друг трик за придаване на различни ефекти са различни форми и картини, пренесени върху вратите. Всичко зависи от желанието на клиента – дали ще е репродукция на известна картина или стикер с красив пейзаж, това е въпрос на личен избор. Стъклото също може да има орнаменти или фигури на растения или животни. С помощта на съвременните технологии вече няма причини да се поставят скучни интериорни врати. Всеки може сам да избира в какво жилище да живее и как да го направи по-уютно и привлекателно.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *